Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

  Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το κλείσιμο των ρωσικών προξενείων στις ΗΠΑ υπονομεύει τη συνεργασία των δύο χωρών


  Το κλείσιμο των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ υπονομεύει την προοπτική μιας διμερούς συνεργασίας δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, διαμηνύοντας ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα.

  Την Πέμπτη, η Ουάσιγκτον ζήτησε το κλείσιμο ως αύριο Σάββατο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και των εμπορικών αποστολών της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη, σε ένα μέτρο απάντηση στη δραστική μείωση των 755 διπλωματών και εργαζόμενων, Ρώσων ή Αμερικανών, που βρίσκονται στις αμερικανικές αποστολές στη Ρωσία.

  «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας αναφορικά με τις ενέργειες της Ουάσινγκτον, οι οποίες αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τις διπλωματικές πρακτικές, διατηρούμε το δικαίωμα αντίδρασης. Αυτή δεν είναι επιλογή μας. Μας επιβλήθηκε», τόνισε η Ζαχάροβα.

  Η Μόσχα κατήγγειλε την κλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις και έχει ήδη ξεκινήσει την εκκένωση των εγκαταστάσεων.

  «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν με τέτοιες προκλητικές ενέργειες να επιδεινώσουν τις συνθήκες που διεξάγεται ο εύθραυστος διμερής διάλογος, υπονομεύοντας τις πιθανότητες συνεργασίας, όπως στην επίλυση επειγόντων διεθνών προβλημάτων», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το κλείσιμο των ρωσικών προξενείων στις ΗΠΑ υπονομεύει τη συνεργασία των δύο χωρών Rating: 5 Reviewed By: Press- gr