GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θλιβερές εικόνες στο ρέμα της Πικροδάφνης με τα νεκρά ψάρια - Τι λέει η ΕΥΔΑΠ - ΦΩΤΟ

Μπροστά σε ένα θλιβερό θέμα βρέθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από το ρέμα της Πικροδάφνης, όταν είδαν πολλά νεκρά ψάρια να επιπλέο...


Μπροστά σε ένα θλιβερό θέμα βρέθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από το ρέμα της Πικροδάφνης, όταν είδαν πολλά νεκρά ψάρια να επιπλέουν στο ρέμα.
Συγκεκριμένα, τα νεκρά ψάρια επέπλεαν στο ρέμα της Πικροδάφνης στην εκβολή του ρέματος στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Εδέμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο.
Στο σημείο της εκβολής πολλά ψάρια από τη θάλασσα μπαίνουν στο ρέμα καθώς βρίσκουν τροφή.
Τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, τα ψάρια δεν επέστρεψαν στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο ρέμα.
Εκεί όμως σύμφωνα με περιοίκους αγωγός λυμάτων έσπασε και πέφτει μέσα στο ρέμα με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν και να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια του ρέματος.
Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή και πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού.
Έχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μακρύτερο ποτάμι του λεκανοπεδίου Αττικής, μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό.
Τι απαντά η ΕΥΔΑΠ:
Σε ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει ότι:
1) Υπάρχει βλάβη (από 10ημέρου) σε έναν από τους δύο παράλληλους αγωγούς λυμάτων στο σημείο αυτό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλημα διαρροής καθώς λειτουργεί ο δίδυμος εφεδρικός.
2) Ουδεμία απολύτως εκροή λύματος προς το ρέμα έχει υπάρξει εξαιτίας της βλάβης.
3) Από την πρώτη στιγμή της βλάβης η ΕΥΔΑΠ καταβάλλει νυχθημερόν υπεράνθρωπες προσπάθειες, λόγω των ειδικών συνθηκών (βάθος ρέματος, αγωγός εντός ιδιωτικού χώρου), με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.
4) Απόδειξη της προσπάθειας που καταβάλλεται αποτελεί η πλήρης κατανόηση την οποία επιδεικνύουν ο Δήμος και η τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση