GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναζιστικά σύμβολα στο άγαλμα του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Πεδίον του Άρεως - ΦΩΤΟ

Θλίψη προκαλεί η εικόνα της σαρκοφάγου με το άγαλμα του ηγέτη της Επανάστασης του 1821, Αλέξανδρου Υψηλάντη στον προαύλιο χώρο του ναού...


Θλίψη προκαλεί η εικόνα της σαρκοφάγου με το άγαλμα του ηγέτη της Επανάστασης του 1821, Αλέξανδρου Υψηλάντη στον προαύλιο χώρο του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι ζωγράφισαν το σήμα των ναζιστικών SS στον μαρμάρινο γιακά του πρίγκηπα και ανέγραψαν «Αρτέμης Μάτσας» με ένα βέλος προς το πρόσωπο του Υψηλάντη βεβηλώνοντας το μνημείο, στο οποίο από το 1964 φυλάσσονται τα οστά του εμπνευστή της Επανάστασης για την ανεξαρτησία των Ελλήνων.
Επί του θέματος έχει τοποθετηθεί ο δήμος Αθηναίων, που ανέφερε σε απάντηση του στις αρχές Σεπτεμβρίου προς τους πολίτες πως η ευθύνη για την αποκατάσταση του μνημείου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Να σημειωθεί ότι η βεβήλωση του μνημείου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε τον περασμένο Αύγουστο.
Ταυτόχρονα, στο θέμα αναφέρθηκε και μέλος της κοινότητας ενεργών πολιτών «Πεδίον του Άρεως – Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση», Ελισάβετ Αντωνιάδου, η οποία τόνισε ότι «θα ήταν πρόθυμοι οι γονείς των παιδιών σε γειτονική σχολεία να αναλάβουν οι ίδιοι να καθαρίσουν το μνημείο, αλλά φοβούνται μήπως προκαλέσουν κάποια ζημιά, γι’ αυτό και περιμένουν την παρέμβαση των αρμοδίων».
Ταυτόχρονα, ανέφερε στο pontos-news.gr ότι η βεβήλωση των αγαλμάτων είναι μια πτυχή μόνο των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που καθιστούν το πάρκο των 280 στρεμμάτων απροσπέλαστο για τους πολίτες, με πρώτο αυτό της καθημερινής και ευρείας χρήσης ναρκωτικών στην πλευρά του προς την οδό Μαυρομματαίων, που αποτελεί πλέον γκέτο.
Πηγή: pontos-news.gr
Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση