Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

  Μέρκελ: Αισιόδοξη για σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης μέχρι τα Χριστούγεννα


  Απέρριψε κάθε συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας η καγκελάριος Άvγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας αισιόδοξη για σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης μέχρι τα Χριστούγεννα.

  Μιλώντας απόψε στον «Κύκλο του Βερολίνου» ή «Κύκλο των Ελεφάντων», την τηλεοπτική συζήτηση που διοργανώνεται μετά τις εκλογές με καλεσμένους τους επικεφαλής των κομμάτων, η Μέρκελ σημείωσε ότι το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα διαφέρει από εκείνο χωρών που έχουν παράδοση σε κυβερνήσεις μειοψηφίας, και τόνισε ότι δεν αντιλαμβάνεται για ποιον λόγο πρέπει ήδη να κάνει μια τέτοια επιλογή.

  «Έχω τη βούληση να καταλήξουμε σε μια σταθερή κυβέρνηση», είπε εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα δείχνει ότι μεγάλο μέρος των πολιτών έδωσε εντολή στο κόμμα της να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας.

  «Θα ευχόμασταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και πάλι λάβαμε μια σαφή εντολή κι εγώ βλέπω αυτήν εντολή, να ασχοληθώ προπάντων με το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

  Η Καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι είναι αισιόδοξη πως η Γερμανία θα έχει σταθερή κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα: «Είμαι γενικά πάντα αισιόδοξη, αλλά και πέρα από αυτό, εδώ και πολλά χρόνια ακολουθώ το μότο, ‘η ισχύς βρίσκεται στην ηρεμία'».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μέρκελ: Αισιόδοξη για σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης μέχρι τα Χριστούγεννα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr