GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόβοι για νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας ανήμερα της επετείου ίδρυσης του καθεστώτος

Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει σήμερα την επέτειο της ίδρυσης της, την ώρα που κάποιες φωνές στη χώρα ζητούν την ενίσχυση του πυρηνικού δυναμι...


Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει σήμερα την επέτειο της ίδρυσης της, την ώρα που κάποιες φωνές στη χώρα ζητούν την ενίσχυση του πυρηνικού δυναμικού της, παρά τις απειλές για επιβολή νέων κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Ροτόνγκ Σίνμουν, όργανο του μοναδικού και κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Κορέα, υποστήριξε τη θέση αυτή τονίζοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί παράλληλα η ανάπτυξη της οικονομίας και του πυρηνικού δυναμικού της χώρας.

«Ο τομέας της άμυνας, σε αρμονία με την πολιτική του κόμματος, πρέπει να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες όπλων», υποστηρίζει η εφημερίδα μέσω του κεντρικού της άρθρου.

Στην επέτειο του 2016 η Βόρεια Κορέα η Πιόνγκγιανγκ είχε προχωρήσει στην πέμπτη πυρηνική δοκιμή της.

Αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το καθεστώς να επιλέξει τη σημερινή ημέρα για να προχωρήσει σε νέα δοκιμή, έτσι ώστε να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο την επέτειο.

Το καθεστώς προχώρησε στην έκτη πυρηνική δοκιμή πριν από μία εβδομάδα, ανακοινώνοντας έχει κατασκευάσει πανίσχυρη βόμβα υδρογόνου για μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Βρήκαν ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Β'Παγκόσμιο Πόλεμο!


    Είναι Γερμανικό Βόμβα και τί τύπου τα χαρακτηριστικά της;;;

    Είναι Αγγλική Βόμβα και τί τύπου τα χαρακτηριστικά της;;;

    Διότι αποκλείω να ναι του Βορεοκορεάτη!!!

    Εμείς Είμαστε σχεδόν Σίγουροι ότι είναι βόμβα από τους Βομβαρδισμούς που κάναν οι "φίλοι" μας οι Αποικιοκράτες στην Χώρα μας!!!

    Γιαυτό ποιανού ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΜΒΑ;;; ΈΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!!!


    ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Και τον Πειραιά κάνανε Σωστό Νεκροταφείο (Τραγούδι)

    «Η αποστολή της 11ης Ιανουαρίου [1944] ήταν πολύ διαφορετική. Ηταν καταστροφή [disaster, στο πρωτότυπο] για την 301η [Ομάδα Βομβαρδιστικών]».

    Αυτή η αναφορά σε ένα απολογιστικό σημείωμα του πιο καταστροφικού βομβαρδισμού του Πειραιά, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώνει την εικόνα της ίσως πιο αιματηρής, αποτυχημένης αποστολής των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον του φασιστικού άξονα (Ο Πειραιάς Ρέ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ;;).

    Εκείνη η «μαύρη» μέρα του Γενάρη του 1944, πριν από 72 χρόνια, έχει μείνει άσβεστη στη μνήμη όλων των Πειραιωτών, καθώς υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους περίπου 700 άμαχοι πολίτες, όλων των ηλικιών, καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές κτίρια και υποδομές, ενώ δημιουργήθηκε μεγάλο προσφυγικό ρεύμα προς την Αθήνα.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι σ' αυτόν τον βομβαρδισμό χάθηκαν περίπου τα δύο τρίτα του συνολικού αριθμού των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στους 239 βομβαρδισμούς στον Πειραιά στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    Σε αυτούς έχασαν τη ζωή τους 859 άνθρωποι (συνολικά πέθαναν 13.282, από τους οποίους οι 10.782 από την πείνα τον μαύρο χειμώνα του 1941-42 και 1.741 από εκτελέσεις κ.ά.).

    Το ερώτημα, που παρέμεινε για δεκαετίες ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ, ήταν ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ: Ο καταστροφικός βομβαρδισμός ήταν ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ή .... πλήρες λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκαν ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Β'Παγκόσμιο Πόλεμο!


    Ποιανού Είναι η Βόμβα;; ΈΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!!!

    Διότι αποκλείω να ναι του Βορεοκορεάτη!!!

    Εμείς Είμαστε σχεδόν Σίγουροι ότι είναι βόμβα από τους Βομβαρδισμούς που κάναν οι "φίλοι" μας οι Αποικιοκράτες στην Χώρα μας!!!


    ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Και τον Πειραιά κάνανε Σωστό Νεκροταφείο (Τραγούδι)

    «Η αποστολή της 11ης Ιανουαρίου [1944] ήταν πολύ διαφορετική. Ηταν καταστροφή [disaster, στο πρωτότυπο] για την 301η [Ομάδα Βομβαρδιστικών]».

    Αυτή η αναφορά σε ένα απολογιστικό σημείωμα του πιο καταστροφικού βομβαρδισμού του Πειραιά, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώνει την εικόνα της ίσως πιο αιματηρής, αποτυχημένης αποστολής των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον του φασιστικού άξονα (Ο Πειραιάς Ρέ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ;;).


    Ετσι περιέγραψε ο Αξέχαστος Μιχάλης Γενίτσαρης, ο μάγκας, ρεμπέτης του Πειραιά, τον βομβαρδισμό της γενέθλιας πόλης του από τους... συμμάχους. Το τραγούδι του ονομάζεται «Επιδρομή στον Πειραιά» και ακούγεται σπάνια στο ραδιόφωνο. Δεν υπάρχει χώρος, καθώς φαίνεται, για την ιστορική μνήμη στα ερτζιανά.

    Αυτά που χάραξαν ανεξίτηλα την ψυχή του Γενίτσαρη ήταν η ανανδρία και το δολοφονικό μένος των στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων χωρών, για τις οποίες ματώσαμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο άνευ αντικρίσματος. Ηταν 12 το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου 1944. Οι «σύμμαχοι», λίγους μόλις μήνες πριν αποχωρήσουν οι Γερμανοί από την κατεχόμενη και καθημαγμένη Ελλάδα, αποφάσισαν να σκορπίσουν τον θάνατο στο επίνειο της πρωτεύουσας. Να μην αφήσουν λίθο επί λίθου. Να ρημάξουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο στις φτωχογειτονιές της ηρωικής πόλης. Επί τρεις ώρες με τα μαχητικά αεροσκάφη ακατάπαυστα και με προφανή στόχο τους αμάχους και τις υποδομές του Πειραιά.

    Στόχος οι άμαχοι; Οι Ελληνες; Από τους Αμερικανούς και τους Εγγλέζους; Σίγουρα ναι. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι έμειναν απείραχτες οι γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου, τα ναυπηγεία στο Πέραμα και άλλες εγκαταστάσεις ύψιστης σημασίας για τον κατοχικό στρατό, ενώ την ίδια στιγμή από τις βόμβες κατεδαφίστηκε ο ναός της Αγίας Τριάδας, σχολεία, καφενεία, εστιατόρια και καταφύγια αμάχων.

    Ο κατάλογος των θυμάτων ατέλειωτος και η θέα των καρβουνιασμένων πτωμάτων στους δρόμους φρικιαστική. Πεντέμισι χιλιάδες Ελληνες έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μαύρη ημέρα. Οι αυτουργοί του εγκλήματος πολέμου, οι «σύμμαχοί» μας, είχαν κατορθώσει να σκοτώσουν με τις βόμβες τους μόλις 8 Γερμανούς στρατιώτες!

    Σήμερα στις 11.00 το πρωί ο Δήμος Πειραιά θα τελέσει αρχιερατικό μνημόσυνο, στον ιερό ναό του δημοτικού νεκροταφείου «Η Ανάσταση» στη μνήμη των χιλιάδων Πειραιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον βομβαρδισμό της πόλης εκείνη την αποφράδα ημέρα για την πόλη και την πατρίδα μας.

    5.500 νεκροί! : Όλοι Έλληνες, μόνον 8 ήταν οι νεκροί Γερμανοί. O βομβαρδισμός του Πειραιά πρέπει να μένει όμως σαν κάτι κρυφό.

    Για τρεις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι (ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στους δρόμους), τα “συμμαχικά” αεροπλάνα, έκαναν στάχτη την πόλη. Στους δρόμους σκορπισμένα πτώματα, φριχτές εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών. Οι δρόμοι κλεισμένοι από ξύλα, κεραμίδια από τις στέγες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και λάκκοι, που είχαν ανοίξει οι βόμβες. Τα θύματα υπολογίστηκαν σε 5.500: Σχεδόν όλοι Έλληνες, μόνον 8 ήταν οι νεκροί Γερμανοί στρατιώτες. Ανάμεσα στις χιλιάδες των θυμάτων της μέρας εκείνης, συγκαταλέγονται και 85 μαθήτριες μαζί με τις 15 δασκάλες τους της Δημοτικής Οικοκυρικής και Επαγγελματικής Σχολής Πειραιά, που καταπλακώθηκαν στο καταφύγιο του κτιρίου της Ηλεκτρικής Εταιρείας. Ακόμη 200 μαθήτριες που πέθαναν από ασφυξία στη Γαλλική Σχολή.

    Ενώ τα βομβαρδιστικά κατέστρεψαν κεντρικά σημεία του Πειραιά και τις κατοικημένες συνοικίες του, άθικτες έμειναν όλες οι γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου, το αεροδρόμιο, τα ναυπηγεία του Περάματος, μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο που κατασκεύαζε τσιμεντόπλοια για λογαριασμό των γερμανικών αρχών κατοχής.

    Το ερώτημα, που παρέμεινε για δεκαετίες ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ, ήταν ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ: Ο καταστροφικός βομβαρδισμός ήταν ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση