GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργείο Υγείας: Δικαίωση από το ΣτΕ για τις υποθέσεις Γιαννόπουλου- Μπίτα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της απομάκρυνσης του Αθανάσιου Γιαννόπουλου και του Δημήτριου Μπίτα από το Διοικητικό ...


«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της απομάκρυνσης του Αθανάσιου Γιαννόπουλου και του Δημήτριου Μπίτα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, δικαιώνουν πλήρως τις ενέργειες επί του θέματος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το «ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις πρόωρης λήξης της θητείας και αντικατάστασης των ανωτέρω είναι απολύτως νόμιμες, καθώς:

Α) Υπήρξε πλημμελής άσκηση καθηκόντων του μεν πρώτου κ. Γιαννόπουλου ως Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και του δεύτερου κ. Μπίτα ως μέλους του Δ.Σ., που συνίσταται στην απουσία διασφάλισης της ομαλής διεξαγωγής των ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

Β) Λόγω της προαναφερόμενης πλημμελούς συμπεριφοράς, εκκρεμούσε η χορήγηση εγγράφων για την διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου από το Σ.Ε.Υ.Υ.Π., όπως ιδίως η χορήγηση βασικών στοιχείων σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της ταμειακής διαχείρισης του φορέα και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε.

Γ) Η πλημμελής αυτή συμπεριφορά οδήγησε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην συγκρότηση μικτού κλιμακίου ελέγχου για την κατάσχεση των στοιχείων που δεν είχαν διαβιβασθεί από το αρμόδιο Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δ) Η παύση της θητείας και η αντικατάστασή τους έγινε σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοικήσεως και της καλής πίστης.

Ε) Δεν προκύπτει ότι η αντικατάσταση των κ.κ. Γιαννόπουλου και Μπίτα έγινε σκοπίμως από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές του Αναπληρωτή για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ και συνεπώς ουδεμία κατάχρηση εξουσίας υπήρξε».

Καταλήγοντας, το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η παραπάνω εξέλιξη αναδεικνύει την τεράστια σημασία της διερεύνησης των γνωστών φαινομένων κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ και της θεσμικής και λειτουργικής εξυγίανσης αυτού του κρίσιμου φορέα για την προστασία της Δημοσίας Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση