Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

  Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν διεκδικώ πόστα, αλλά θέλω να πετύχουμε


  Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

  Πυρετός διεργασιών στην Κεντροαριστερά, ενόψει της εκλογικής μάχης για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στον χώρο, λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

  Τυπικά μόνο θα καταθέσει την υποψηφιότητά της η Φώφη Γεννηματά, αφού δεν σκοπεύει να κάνει κάποιου είδους ανακοίνωση. «Η Φώφη Γεννηματά είναι από την πρώτη μέρα υποψήφια», δηλώνουν συνεργάτες της, θυμίζοντας με νόημα ότι ‘ανοίγοντας’ ακόμα τον δρόμο για την ανασυγκρότηση του χώρου και προτείνοντας πρώτη τότε την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, δήλωσε ευθαρσώς ότι θα διεκδικήσει τη θέση.

  Την ίδια ώρα, την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ανακοίνωσε χθες στα μέλη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου, επιμένοντας στην ανάγκη στην όλη διαδικασία να πρωτοστατήσει η πολιτική και όχι τα οργανωτικής φύσεως θέματα.

  «Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικών πόστα, αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, δηλώνοντας πάντως πως τόσο εκείνος, όσο και το κόμμα του θα δώσουν την μάχη για να εγγυηθούν το αδιάβλητο της διαδικασίας, τον δημοκρατικό της χαρακτήρα, τη δέσμευση όλων των υποψηφίων, ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και κυρίως την προοδευτική πολιτική κατεύθυνση της παράταξης, στη βάση ενός σαφούς συνεκτικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Επέμεινε, δε, στην ανάγκη η παράταξη να είναι αυτόνομη και να μη γίνει ‘πολιτικό ή μετεκελογικό συμπλήρωμα, είτε της συντηρητικής παράταξης, είτε της εθνικολαϊκιστικής κυβερνώσας συμμαχίας».

  Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε εξουσιοδότηση από το Σώμα να διερευνήσει μέχρι την Παρασκευή, οπότε και λήγει η διορία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, το ενδεχόμενο το ΚΙΔΗΣΟ να εκπροσωπηθεί από δικό του υποψήφιο στη διαδικασία.

  Σε κάθε περίπτωση, οι παρευρισκόμενοι επέμειναν στην ανάγκη απόλυτου σεβασμού στις πολιτικές κινήσεις και φορείς που λαμβάνουν μέρος στο εγχείρημα, διαμηνύοντας την άποψή τους περί μη διάλυσης των υφιστάμενων κομμάτων, με στελέχη του Κινήματος πάντως να δηλώνουν λίγο αργότερα ότι «στόχος είναι κάποια στιγμή να γίνει ενιαίο κόμμα, αλλά αυτό θα πρέπει να κατακτηθεί μέσα από την πολιτική ενότητα των συμμετεχόντων και όχι να επιβληθεί με οργανωτικό τρόπο».

  Τη δική του υποψηφιότητα, ανακοίνωσε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, χθες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επιμένοντας στην ανάγκη μίας νέας συμφωνίας μεταξύ Πολιτείας, επιχειρηματικού κόσμου και εργαζομένων, με στόχο την παραγωγή νέου πλούτου και αξιοπρεπείς, ποιοτικές και δίκαια αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

  Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά περιοδείες ανά την Ελλάδα.

  Τέλος, με ανακοίνωση της Συντονιστικής Γραμματείας, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία γνωστοποιούν ότι δεν θα εκπροσωπηθούν από κάποιον υποψήφιο στην επικείμενη εκλογική μάχη.

  Πηγή: real.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν διεκδικώ πόστα, αλλά θέλω να πετύχουμε Rating: 5 Reviewed By: Press- gr