GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος από τις αγοραπωλησίες θεμάτων και εργασιών στα πανεπιστήμια – Όλες οι αντιδράσεις

Τον ασκό του Αιόλου σχετικά με περιστατικά αγοραπωλησίας θεμάτων και εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια άνοιξε η υπόθεση με τους 106 φοι...


Τον ασκό του Αιόλου σχετικά με περιστατικά αγοραπωλησίας θεμάτων και εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια άνοιξε η υπόθεση με τους 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που "συνελήφθησαν" να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία. Η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές που παρέδωσαν την ίδια εργασία, αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Το περιστατικό συνέβη στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα «Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα».

Για θέμα εξέδωσε αρχικά ανακοίνωση η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πάτρών επισημαίνοντας:

"Σε μια πρωτόγνωρη απόφαση προχώρησε η Γενική Συνέλευση (24/12-7-2017) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου μας, αποκλείοντας φοιτητές από την Εξεταστική Περίοδο του Σεπτεμβρίου, μετά από την ποινή που δέχθηκαν στο μάθημα «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ», για αντιγραφή στη λύση των ασκήσεων.

Για το παρόν μάθημα του Β’ Εξαμήνου του Προγράμματος Σπουδών, ο τελικός βαθμός προκύπτει κατά 50% από Πρόοδο που λαμβάνει χώρα εντός του Εξαμήνου, κατά 20% από τις Ασκήσεις του μαθήματος και κατά 30% από το γραπτό της Εξεταστικής.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής εκατοντάδων φοιτητών στην Επαναληπτική Εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί μια «ακραία» κίνηση η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για τη ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (και διδάσκοντα του μαθήματος όπου πραγματοποιήθηκε η αντιγραφή) Αναπλ. Καθηγητή κ. Γεώργιο Ανδρουλάκη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να γίνει σύνθεση της νέας Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 και αυτή να άρει την απόφαση της απερχόμενης Γενικής Συνέλευσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να συμμετέχουν στην τρέχουσα Εξεταστική Περίοδο, κανονικά στα υπόλοιπα μαθήματα. Ακόμα, για τα μαθήματα που έχουν ήδη εξεταστεί, αιτούμαστε όπως για τους αποκλεισθέντες φοιτητές να ορισθούν νέες ημερομηνίες εξέτασης".

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ζήτησε πριν από λίγο η ΝΔ.

"Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής" τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

"Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές" προσθέτει η ΝΔ.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Μένιος Κορομηλάς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΠ στην Πάτρα, Νίκος Καλύβας

μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή, τάχθηκαν κατά της απόφασης της γενικής συνέλευσης του τμήματος που αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

"Ο κανονισμός λέει αποκλεισμός για τρεις εξεταστικές. Εμείς δεν ζητήσαμε ατιμωρησία, καταγγέλλουμε τους 106 φοιτητές, ωστόσο ζητήσαμε να τιμωρηθούν στο συγκεκριμένο μάθημα" σημείωσε από την πλευρά της ΠΑΣΠ ο κ. Καλύβας. Σχετικά με το θέμα των αντιγραφών και αγοραπωλησίας εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Καλύβας ανέφερε: "Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτό εδώ και χρόνια γίνεται".

"Οι εκάστοτε κυρώσεις πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Όντως υπάρχει ένας κανονισμός που λέει για τρεις εξεταστικές " τόνισε από την πλευρά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο κ. Κορομηλάς. Παράλληλα επεσήμανε ότι το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή το μάθημα ήταν του προέδρου του τμήματος. "Αν ήταν το μάθημα κάποιου λέκτορα ή επίκουρου καθηγητή θα είχαν μηδενιστεί και θα είχε λήξει το θέμα" πρόσθεσε ο κ. Κορομηλάς.

Το θέμα σχολίασε μιλώντας στον Realfm 97,8 o δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την Κεντροαριστερά, Γιώργος Καμίνης.

«Αυτό είναι θλιβερό. Είναι ένδειξη της παρακμής στην οποία έχουμε φτάσει. Δείχνει και ένα θράσος που έχει καλλιεργηθεί από την ανοχή», είπε αρχικά ο κ. Καμίνης και συνέχισε:

«Άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό που έκαναν είναι σωστό, δεν θέλω να ψηφήσουν. Αν ψηφίσουν εμένα, θα έχουν ψηφίσει λάθος άνθρωπο», είπε, αναφερόμενος στη στάση της ΠΑΣΠ.

1 σχόλιο

  1. Οι Αυριανοί ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

    (Εξασκούνται από μικροί (σήμερα) σε Αντιγραφές Αύριο Σε Αντιγραφές ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ!!!)

    ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ!!!


    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση