Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

  Κάνοντας αυτό το απλό κόλπο θα καταλάβεις αν σου λείπει ύπνος


  Η έλλειψη ύπνου είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, όπως ήδη γνωρίζετε.

  Επίσης έχει και μεγάλη επίπτωση στην παραγωγικότητα των εργαζομένων. Σύμφωνα με έρευνα, η έλλειψη ύπνου κοστίζει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου 40 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, πράγμα που αποδεικνύει πως δεν ξεκουραζόμαστε αρκετά. Το Συμβούλιο Ύπνου (ναι, αυτό πραγματικά υπάρχει) διαπίστωσε επίσης ότι το 70% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο κοιμάται επτά ώρες ή λιγότερο το βράδυ. Με το συνιστώμενο ποσοστό ύπνου κάθε βράδυ να είναι οκτώ ώρες ή περισσότερο, υπάρχει σαφής επιδημία έλλειψης ύπνου.

  Για να καταλάβεις λοιπόν αν έχεις έλλειψη ύπνου υπάρχει ένα πάρα πολύ απλό κόλπο που μπορείς να κάνεις και σίγουρα δεν είχες ακούσει πιο πριν. Αυτό που θα χρειαστείς είναι το ρολόι σου, ένα κουτάλι από την κουζίνα σου και ένα δίσκο.

  Ο τρόπος απλός, ξάπλωσε στο κρεβάτι σου σε μία άνετη για σένα θέση και σημείωσε την ώρα. Κράτα με το χέρι σου το κουτάλι πάνω από τον δίσκο κα προσπάθησε να κοιμηθείς. Μόλις σε πάρει ο ύπνος το κουτάλι θα πέσει από το χέρι σου μέσα στον δίσκο και θα σε ξυπνήσει. Όταν συμβεί αυτό, σημείωσε το χρόνο και πόσο σου πήρε για να κοιμηθείς.

  Εάν χρειάστηκες 15 λεπτά για να κοιμηθείς είσαι εντάξει, αν ήταν 10 λεπτά ή λιγότερα έχεις έλλειψη ύπνου, αν πάλι χρειάστηκαν λιγότερο από 5 λεπτά, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να το κοιτάξεις.

  Πηγή: queen.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κάνοντας αυτό το απλό κόλπο θα καταλάβεις αν σου λείπει ύπνος Rating: 5 Reviewed By: Press- gr