Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

  Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός...

  ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ. ΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ*

  Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα που μετράει 2.000 χρόνια ζωής και αποτελεί το συστατικό στοιχείο για την πρόοδο και ευημερία των κοινωνιών. Την ίδια στιγμή, τα χρεοκοπημένα κομμουνιστικά πειράγματα αποδείχθηκαν καρκινώματα πλήττοντας αυτούς για τους οποίους -υποτίθεται- ότι θα εξυπηρετούσαν. Ας ψάξει κάποιος μια κομμουνιστική χώρα όπου υπήρχε ευημερία και μετά συζητάμε...

  Πριν από μερικές ημέρες, ο άνθρωπος που ηγείται της σημερινής κυβέρνησης μίλησε για το κέρδος το οποίο δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό. Προφανώς, για τον ίδιο, η ζωή έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει ζημία οι πολίτες ευημερούν... Η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και η έκφραση ανιστόρητων μότο φαίνεται ότι εξελίσσεται σε μια δυσάρεστη ψυχοπαθολογική κατάσταση που πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω!

  Η ανθρωπότητα εξελίσσεται γιατί ακριβώς υπάρχει το κίνητρο του κέρδους. Αλλιώς, δεν θα είχαμε αεροπλάνα, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, σπίτια κλπ. Θα κατοικούσαμε όλοι σε σπηλιές! Αν αυτό είναι το όραμα κάποιων τότε ας ξυπνήσουν και ας καταλάβουν τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Το κίνητρο του κέρδους αποτέλεσε το συστατικό στοιχείο για την πρόοδο των κοινωνιών και τη βελτίωση της θέσης των αδύναμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αριστεία και η γνώση αποτελούν τους πυλώνες του κέρδους, επιδρώντας αναλόγως σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

  Η δαιμονοποίηση του κέρδους αποτελεί επί της ουσία ύβρι προς τον εργαζόμενο που επιδιώκει μέσα από τη διαρκή βελτίωση της αποδοτικότητάς του την αντίστοιχη κατάκτηση υψηλότερου επιπέδου απολαβών και ευημερίας. Σε λίγο κάποιοι θα μας πουν ότι οι καλοί μισθοί δεν πρέπει να αποτελούν αυτοσκοπό! Βλέπετε για παράδειγμα στη Βενεζουέλα, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 7 δολάρια μηνιαίως (5,80 ευρώ δηλαδή!!!). Αρκεί που εκεί υπάρχει ένα όραμα για την... αριστερά. Ένα όραμα για τους... καθυστερημένους, το οποίο αναμφίβολα πλήττει καίρια τους αδύναμους. Αν αυτή είναι η λογική κάποιων σε αυτήν τη χώρα, τότε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι η έκφραση της συμπάθειάς μας σε αυτούς που ψηφίζουν...

  Το τέλος του κομμουνισμού παγκοσμίως, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για το πώς ο κόσμος προοδεύει και τι κάνει προκειμένου να ξεφύγει από καταστάσεις ανισορροπίας. Ο καπιταλισμός μπορεί να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και δυσλειτουργίες, αλλά είναι το σύστημα που επέτρεψε την πρόοδο του πλανήτη σε όλα τα επίπεδα. Από τη διατροφή έως την τεχνολογία. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι στην Ελλάδα του 2017, κάποιοι έχουν θέσει ως... αυτοσκοπό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να λειτουργούμε με όρους κοινής λογικής.

  Δεν ξέρουμε εάν κάποιοι έχουν περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια ή τον βαθμό που έχει επηρεαστεί ο εγκέφαλός τους από κατά καιρούς ανεγκέφαλους ιδεολογικούς εκφραστές ενός μοντέλου παλαιάς Σοβιετίας. Δεν έχουν πάρει τα μαθήματά τους, δεν διδάχθηκαν και κυρίως παραμένουν αμετανόητοι. Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι ότι αυτοί λειτουργούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν δηλητηριάσει μέσω του λαϊκισμού έναν λαό που με αναμφισβήτητο αυτισμό και αδιαμφιβήτητη έλλειψη εθνικής αυτογνωσίας, ρέπει συνεχώς σε αδιέξοδες και καταστροφικές επιλογές. Όμως, μπορεί να πει κάποιος ότι στη ζωή δεν αποτελεί αυτοσκοπό να λειτουργείς με τη λογική. Ειδικά στην Ελλάδα, χωρίς... τρέλα και εγκεφαλική ανισορροπία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα πλήξουμε...

  *ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
  e-mail: loukas1972@gmail.com
  Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis
  Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 22 Σεπ 2017, 6:06:00 μ.μ.

  Ανώνυμος: Ο/Η Ανώνυμος είπε... και Ελάλησεν!

  Για να μιλήσουμε Στην γλώσσα που καταλαβαίνεις!

  Herr Kyriakoulis/Mitsos!

  Das Unternehmen el dorado Gold basiert auf das/dem Gedankengut der Belgische Königsfamilie bzgl Belgische Kongo! In Belgische Kongo wurde eine Völkermord begangen/passiert! Es ist keine Zufall das die Europäische Union in Belgien ist!

  Herr Kyriakoulis! Hellas SOLL keine (obwohl SIE Es IST) Moderne Kolonie WERDE!

  HERR KYRIAKOULIS! HELLAS wurde Durch die Kolonialpolitik der Engländer und später die US-AMERIKANISCHE Politik zu eine schäbige Kolonialland! Die Tatsachen des Bürgerkrieges und der Faschistische US-AMERIKANISCHEN Junta von 67 mit dem Ergebnis der Besetzung Cyperns 74 zeigt Eure schäbigkeit!

  Unsere Erachtens nach Hellas und das Hellenische Volk wurde und wird Missbrauch bzgl die sogenanten schulden! Hellas und Sein Volk hat keine Schulden!

  Herr Mitsos! Günter Grass hat eine "Text" geschrieben! Und das sagt ALLES bzgl Sie (als Person) und der Elitäre Europa. "Europas Schande"! Wir Sind sicher Sie (garantiert) haben Es NICHT VERSTANDEN! Es war immer So das die Lakaien nicht verstehen wollen und können!

  Herr Kyriakoulis! El dorado Gold Company IST und WIRD die Katastrophe vom Hellas Sein! Und das ist so sicher wie das Amen in der Kirche!

  Herr Kyriakoulis! Wenn Sie ein Hellen Sind müssen Sie Sich Schämen und nicht nur Sie!  PS: Was meinen Sie Herr Tsip/Chip???

  Item Reviewed: Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm