GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ καλούν το Ιρακινό Κουρδιστάν να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους ηγέτες του Ιρακινού Κουρδιστάν να ακυρώσουν το σχέδιο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους, καθώς αυτό...


Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους ηγέτες του Ιρακινού Κουρδιστάν να ακυρώσουν το σχέδιο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους, καθώς αυτό αποσπά την προσοχή από τις προσπάθειες συντριβής του Ισλαμικού Κράτους.

«Για τον λόγο αυτό, καλούμε την κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση να ακυρώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και να εισέλθει σε ένα σοβαρό και διαρκή διάλογο με τη Βαγδάτη, τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι είναι έτοιμες να διευκολύνουν», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το σχέδιο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 25 Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία της περιοχής από το Ιράκ εγκρίθηκε χθες από το κοινοβούλιο της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Πηγή πληροφοριών: CNBC, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση