GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το υπ. Εργασίας - Τι συζήτησαν με τον Πετρόπουλο

Έξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ξεκινώντας από...


Έξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ξεκινώντας από τα γραφεία τους, στο κέντρο της Αθήνας.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν να τους επιστραφούν από τον ΕΦΚΑ οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατούνται υπέρ ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις τους. Στο πανό που κρατούσαν, αναγραφόταν "Να σταματήσει η λεηλασία των συντάξεων τώρα".
Στη συνέχεια, πενταμελής Επιτροπή του ενιαίου δικτύου συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Βασικό αίτημά τους, ήταν να τους καταβληθούν οι παράνομες εισφορές -όπως καταγγέλλουν- που φτάνουν τα 3.000 ευρώ.
Όπως υποστηρίζουν, ο κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε ότι είναι παράνομη η παρακράτηση εισφορών από τον ΕΦΚΑ υπέρ του ΕΟΠΠΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου, Ν. Χατζόπουλο, ο υφυπουργός έδωσε εντολή να αποσταλεί έγγραφο στην ΗΔΙΚΑ αναφορικά με τις διάφορες της επιστροφής, ατομικά σε κάθε συνταξιούχο.
Ωστόσο, όπως λένε οι συνταξιούχοι, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, γι' αυτό και ο πρόεδρός τους καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου
"Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία συνταξιούχων, επανέλαβε τη δημόσια δέσμευσή του ότι θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορά υπέρ ασθενείας από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλομένων συντάξεων.
Με διάταξη του ν.4387/2016 (άρθρο 44) αποκαταστάθηκε ο τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας για το παραπάνω χρονικό διάστημα και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το μεικτό ποσό της σύνταξης, αφού όμως αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.
Ο επανυπολογισμός της εισφοράς των συνταξιούχων υπέρ ασθενείας σε είδος θα αφορά συντάξεις με ημερομηνία έκδοσης έως και 30/6/2016. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αφού επαληθεύσουν τα ποσοστά και τη βάση υπολογισμού, θα επιστρέψουν τη θετική διαφορά στους δικαιούχους- συνταξιούχους" αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Δείτε τις φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση