GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή η τροπολογία για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" - Αντιδρούν οι ΑΝΕΛ

Κατά της κυβερνητικής διάταξης που θα εισαχθεί  στη Βουλή και θα ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης...


Κατά της κυβερνητικής διάταξης που θα εισαχθεί  στη Βουλή και θα ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" τάσσονται οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι προειδοποιούν πως είναι "εθνικά επικίνδυνη" και ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να την αποσύρει.
Η τροπολογία για την αυτοαποκαλούμενη τουρκική ένωση Ξάνθης έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Καμμένο να υποστηρίζει πως ενδεχόμενη ψήφιση της διάταξης θα ισοδυναμεί με έγκριση του πρόσφατου ψηφίσματος της Ισλαμικής Διάσκεψης που αναφέρεται σε ύπαρξη "τουρκικής μειονότητας" στην Ελλάδα και καλεί την χώρα μας να αναγνωρίζει "τουρκικούς συλλόγους" που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
"Δεν πρέπει να επιβεβαιώσουμε ως Ελληνικό κοινοβούλιο την αλυτρωτική και επικίνδυνη ορολογία της Ισλαμικής Διάσκεψης που θέτει ζήτημα "τουρκικής" μειονότητας όχι μόνο στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα παραχαράσσοντας την Συνθήκη της Λωζάννης", σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Χθες μάλιστα με αφορμή την επίμαχη τροπολογία, στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ είχαν ένα διάλογο σε υψηλούς τόνους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φέρεται να ζήτησε σε πολύ έντονο ύφος από τον κ. Κοντονή να αποσύρει την τροπολογία.
Αυτή είναι η επίμαχη "απόφαση" του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για την Ελλάδα



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση