GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονη ανησυχία στην Γαλλία από την πυραυλική δοκιμή του Ιράν

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας για τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε το Ιράν...


Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας για τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε το Ιράν. Το Παρίσι προέτρεψε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να ετοιμάσει μια πλήρη αναφορά σχετικά με την εκτόξευση.

«Η Γαλλία ζητά το Ιράν να σταματήσει κάθε αποσταθεροποιητική δραστηριότητα στην περιοχή», ανέφερε η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας Ανιές Ροματέ-Εσπάν.

Το μεγαλύτερο μέρος των κυρώσεων του ΟΗΕ ήρθη πριν από 18 μήνες βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις για το περσικό πυρηνικό πρόγραμμα. Όμως στην Τεχεράνη εξακολουθούν να επιβάλλονται, εμπάργκο όπλων και άλλοι περιορισμοί, οι οποίοι από τεχνικής άποψης δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας.

Ο Γκουτέρες ενημερώνει κάθε έξι μήνες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας, την τήρηση των κυρώσεων και των περιορισμών που παραμένουν σε ισχύ.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι δοκίμασε επιτυχώς έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο με δραστικό βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων, και τόνισε ότι θα συνεχίσει να εξοπλίζεται αψηφώντας τις πιέσεις των ΗΠΑ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση