Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

  Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ για την υπόθεση του "δομημένου" ομολόγου πρότεινε η εισαγγελέας


  Να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου “Μεταξά” Νίκος Δεσποτόπουλος για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την υπόθεση του "δομημένου” ομολόγου των 130 εκ. ευρώ, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
  Δεχόμενη ωστόσο ότι η δωροδοκία τελέστηκε άπαξ το 2006, χρόνο κατά τον οποίο το εν λόγω αδίκημα ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, πρότεινε και οι δύο κατηγορούμενοι να καταδικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως τους έχει αποδοθεί. Για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που συνδέεται με τη δωροδοκία.
  Ως προς τους υπόλοιπους 8 κατηγορουμένους, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή τους καθώς από την ακροαματική διαδικασία αλλά και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε δεν προέκυψε ζημία του ΤΣΠΕΑΘ από την αγορά του δομημένου ομολόγου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, του Ασφαλιστικού Ταμείου των δημοσιογράφων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ για την υπόθεση του "δομημένου" ομολόγου πρότεινε η εισαγγελέας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr