GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν έξι κοινότητες του δήμου Δυτικής Αχαΐας

Έξι κοινότητες του δήμου Δυτικής Αχαΐας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τις ζημιές που υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειε...


Έξι κοινότητες του δήμου Δυτικής Αχαΐας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τις ζημιές που υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα.

Ο λόγος για τις κοινότητες Σαντομερίου, Χαραυγής, Άρλας, Φωσταίνης, Ελαιοχωρίου και Πετροχωρίου.

Το σχετικό αίτημα στον αρμόδιο υπουργό στάλθηκε το βράδυ της Δευτέρας μετά από επικοινωνία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, όπου του είχε ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς, σύμφωνα με την περιφέρεια, είχε ήδη διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών που είχαν προκληθεί.

«Δεσμευθήκαμε έναντι των κατοίκων που επλήγησαν από την καταστροφική μανία της φωτιάς, πως θα σταθούμε δίπλα τους και θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως με την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πρώτο βήμα έγινε, ενώ το επόμενο θα είναι η εξατομίκευση των ζημιών.

«Θα αγωνιστούμε ούτως ώστε να φθάσουμε γρήγορα και στο τελευταίο, που δεν είναι άλλο από την καταβολή των αποζημιώσεων, γιατί εκτάσεις καλλιεργειών έγιναν στάχτη και από αυτές οι αγρότες μας περίμεναν να ζήσουν τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση