Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

  "Όχι" από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην προσφυγή Έλληνα πολίτη για διαγραφή του δημοσίου χρέους


  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την προσφυγή Έλληνα πολίτη και διοργανωτή της πρότασης της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών για να καταστεί δυνατή η διαγραφή του δημοσίου χρέους των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

  Πριν από πέντε χρόνια, ο Αλέξιος Αναγνωστάκης, Έλληνας πολίτης, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών με τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης»,με σκοπό να καθιερωθεί στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η «αρχή της κατάστασης ανάγκης, κατά την οποία, οσάκις η εξυπηρέτηση απεχθούς χρέους απειλεί την οικονομική και πολιτική υπόσταση κράτους, η άρνηση καταβολής του χρέους αυτού είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».

  Το Σεπτέμβριο του 2012 η Επιτροπή απέρριψε την αίτηση καταχώρήσης της πρότασής, έτσι στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστάκης προσέφυγε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής.

  Το 2015, το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Αλ. Αναγνωστάκη, κρίνοντας ότι η Επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει στον νομοθέτη της Ένωσης την καθιέρωση αρχής κατά την οποία το δημόσιο χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης θα έπρεπε να μπορεί να διαγραφεί.

  Έπειτα από αυτή την απόφαση, ο Αλ. Αναγνωστάκης άσκησε αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Δικαστηρίου ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου. Με τη σημερινή απόφασή του, το Δικαστήριο απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης του Αλ. Αναγνωστάκη και επικυρώνει, επομένως, την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 12 Σεπ 2017, 6:12:00 μ.μ.

  ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;;; ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΖΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ . ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

  Item Reviewed: "Όχι" από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην προσφυγή Έλληνα πολίτη για διαγραφή του δημοσίου χρέους Rating: 5 Reviewed By: Press- gr