GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρώμη: Διακοπή της αιμοδοσίας εξαιτίας κρουσμάτων ιού που μεταδίδεται από κουνούπια-τίγρεις

Την προσωρινή διακοπή της αιμοδοσίας στις νότιες και δυτικές συνοικίες της Ρώμης αποφάσισε η περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας, εξαιτ...


Την προσωρινή διακοπή της αιμοδοσίας στις νότιες και δυτικές συνοικίες της Ρώμης αποφάσισε η περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας, εξαιτίας των τελευταίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό Τσικουνγκούνια, ο οποίος μεταδίδεται από τα λεγόμενα κουνούπια-τίγρεις και από άλλα είδη κουνουπιών.
Στις περιοχές αυτές καθώς και στο παραθαλάσσιο προάστιο Άντσιο έχουν σημειωθεί 17 κρούσματα.
Ειδικοί λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν ότι ναι μεν η ασθένεια δεν είναι σχεδόν ποτέ θανατηφόρα, ωστόσο προκαλεί υψηλό πυρετό και ισχυρούς μυϊκούς πόνους, με συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα μιας βαριάς γρίπης.
Ο δήμος της Ρώμης αναμένεται να προχωρήσει σε απολύμανση των περιοχών όπου σημειώθηκαν τα κρούσματα, ενώ κέντρα αιμοδοσίας άλλων περιφερειών της χώρας προσφέρθηκαν να καλύψουν την ανάγκη για μεταγγίσεις στην ιταλική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση