Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

  Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα πάνε για πρώτη φορά... σε γήπεδο


  Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα πάνε για πρώτη φορά σε γήπεδο, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας, μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.

  Οι αρχές επέτρεψαν στις γυναίκες να επισκεφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί με την οικογένειά τους το Στάδιο Βασιλιάς Φαχντ του Ριάντ για να παρακολουθήσουν μια μουσική και ποιητική βραδιά.

  Οι οικογένειες (άνδρες με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους) θα μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί σε συγκεκριμένες κερκίδες του γηπέδου. Οι άνδρες που θα πάνε μόνοι τους θα καθίσουν σε άλλη κερκίδα.

  "Το στάδιο είναι έτοιμο για να υποδεχτεί περίπου 40.000 ανθρώπους, χωρισμένο σε έναν τομέα για τους μόνους άνδρες και σε άλλον τομέα για τις οικογένειες", πρόσθεσε το πρακτορείο.

  Στο Ισλάμ η γυναίκα θεωρείται κατώτερη του άνδρα και, εκτός των άλλων, απαγορεύεται να πηγαίνει στο γήπεδο, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο περί διαχωρισμού των φύλων στους δημόσιους χώρους.

  Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την άδεια του άνδρα κηδεμόνα τους (συνήθως ο πατέρας ή ο αδελφός ή ο σύζυγος) για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ, *φωτο αρχείου: AP Photo/Kamran Jebreili

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα πάνε για πρώτη φορά... σε γήπεδο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr