Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

  Αύξηση προσωπικού των υπηρεσιών ασύλου και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων


  Για την αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες μίλησε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διευκρινίζοντας ότι η μειοψηφία απ΄αυτούς ανήκει στις ευάλωτες ομάδες και μπορούν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

  Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η κάθε αίτηση εξετάζεται ξεχωριστά, γι΄αυτό και το υπουργείο θα αυξήσει το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου και καταγραφής στα νησιά και έχει ζητήσει να δημιουργηθούν προαναχωρητικά κέντρα. Όσον αφορά, δε, τις επιστροφές στην Τουρκία παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια αδυναμία αφού όταν εκδίδεται δευτεροβάθμια απόφαση για κάποιο άτομο, πολλές φορές διαπιστώνεται ότι έχει φύγει από τη δομή φιλοξενίας.

  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην παροχή ασύλου, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε σχέση αιτήσεων ασύλου- πληθυσμού και αναμένεται να είναι πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

  Σχολιάζοντας, τέλος, τις ροές από τον Έβρο, τόνισε ότι υπάρχουν αυξημένες πιέσεις με το 80% των ανθρώπων που περνούν παράνομα τα σύνορα να προέρχονται από το Πακιστάν.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αύξηση προσωπικού των υπηρεσιών ασύλου και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων Rating: 5 Reviewed By: Press- gr