GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ηλικίας άνω των 70 ετών, έχουν καταγραφεί έως σήμερα. Συνολικά 47 κρούσμ...


Πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ηλικίας άνω των 70 ετών, έχουν καταγραφεί έως σήμερα.

Συνολικά 47 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν διαγνωστεί από την αρχή του 2017, μέχρι και σήμερα, εκ των οποίων τα 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ηλείας και Κορινθίας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια και τονίζει ότι «αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, έχουν καταγραφεί, εκτός από τη χώρα μας και στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στην Αυστρία και στην Ουγγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση