Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

  Απάντηση των πυροσβεστών στον Τόσκα: Τον αγαπάμε


  Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή απάντησε στον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα όπου έκανε λόγο για ύπαρξη στρεβλοτήτων και φαινομένων κομματισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πυροσβεστική χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός, δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά ούτε και γινόταν σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών.

  "Τον κ. Τόσκα τον αγαπάμε, είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος ο οποίος νομίζω καμιά φορά παρασύρεται από το θυμικό του, όπως μας έχει πει και ο ίδιος. Προφανώς και με τη δήλωση του που είδα και χθες το βράδυ δεν είχε λόγους να μας θίξει. Πιστεύω ότι κατάλαβε ότι κάτι δεν είπε καλά" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμούλης και πρόσθεσε:

  "Νομίζω ότι ο κ. Τόσκας δύο χρόνια στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πλέον, έχει δει εάν είμαστε εκπαιδευμένοι ή όχι, εάν έχουμε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς ή όχι και το σημαντικό εάν είμαστε αποτελεσματικοί ή όχι παρά τα προβλήματα που δεν έλυσε ο ίδιος... Οι άνθρωποι που είναι αυτή τη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι κατάταξης από το 1982-83, από το 1983 και μετά όλοι οι συνάδελφοι μπήκαν με το θεσμικό πλαίσιο που ψήφιζαν οι εκλεγμένες νόμιμες κυβερνήσεις της ελληνικής Δημοκρατίας. Από το 1996 και μετά τα στελέχη που λέει ο κ. Τόσκας μπαίνουν μέσω των Πανελληνίων και από το 2014 το σύνολο πλέον του προσωπικού μπαίνει μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων".

  "Εάν ο κ. Τόσκας τα είχε διαπιστώσει αυτά θα έπρεπε να έχει κάνει τομές, να τα έχει αλλάξει" σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

  Ακούστε το ηχητικό:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Απάντηση των πυροσβεστών στον Τόσκα: Τον αγαπάμε Rating: 5 Reviewed By: Press- gr