GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθολικός εμβολιασμός για την ιλαρά στους Ρομά

Σε καθολικό εμβολιασμό των Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς του Λεκανοπεδίου, έχουν προχωρήσει συνεργεία και κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠ...


Σε καθολικό εμβολιασμό των Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς του Λεκανοπεδίου, έχουν προχωρήσει συνεργεία και κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, σε μια προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων ιλαράς που καταγράφονται σε αυτόν τον πληθυσμό.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, έχουν διενεργηθεί 1.500 εμβόλια MMR από τα τέλη του Αυγούστου μέχρι τώρα (στη διάρκεια περίπου ενός μηνός) και υπάρχει σχέδιο αυτό να επεκταθεί στους καταυλισμούς όλης την Ελλάδα.

«Όντως έχουμε μια επιδημική έξαρση ιλαράς στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Βαρδαρός και γι’ αυτό οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση. «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο, το οποίο είναι ότι έχουμε ένα ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού που ξεπερνάει το 95% για την ιλαρά. Και έχουμε ακόμα μικρή επιρροή αυτών των αντιεμβολιαστικών απόψεων συνολικά στην κοινωνία. Έχουμε, όμως, πληθυσμούς ευάλωτους, που προφανώς χρειάζεται, και οι οποίοι για διάφορους λόγους, κοινωνικούς κυρίως, δεν έχουν την ίδια υγειονομική φροντίδα και το ίδιο ποσοστό υγειονομικής κάλυψης, και κάνουμε μια προσπάθεια αυτή την περίοδο, αυτό το κενό και αυτό το έλλειμμα να το καλύψουμε», ανέφερε ο κ. Βαρδαρός.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κρούσμα ιλαράς από τον προσφυγικό πληθυσμό καθώς, όπως είπε, είχε προχωρήσει ο καθολικός εμβολιασμός του και «έχουμε σχεδόν καθολική κάλυψη για το εμβόλιο της ιλαράς, ερυθράς-ιλαράς-παρωτίτιδας, που φτάνει το 90%». Είπε επίσης, ότι πρόβλημα ανεπάρκειας για αυτό το εμβόλιο δεν υπάρχει - παρέχεται καθολικά και καλύπτεται από το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση