GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φωτογραφία με το τείχος της Θεσσαλονίκης που διχάζει τους ιστορικούς

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία, η οποία φέρεται να απεικονίζει τη Θεσσαλονίκη το 1860, λίγα χρόνια πριν από την κατεδάφιση...


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία, η οποία φέρεται να απεικονίζει τη Θεσσαλονίκη το 1860, λίγα χρόνια πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους της πόλης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, την εικόνα δημοσίευσε ο Ζαχαρίας Σεμερτζίδης, στην ομάδα "Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης", σημειώνοντας ότι είναι το πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο, το οποίο εμφανίζει την πόλη όπως ήταν πριν από την κατεδάφιση του τείχους.

"Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867. Μια ιστορική λήψη για την οποία όλοι εμείς στις Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αισθανόμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε να σχολιάσουμε και να την κάνουμε γνωστή στα μέλη μας και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το παρελθόν της πόλης μας" έγραψε ο κ. Σεμερτζίδης.

Όπως αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας, η φωτογραφία εντοπίστηκε στα Εθνικά Αρχεία της Ουγγαρίας (Magyar Nemzeti Levéltár) και περιλαμβάνεται σε άλμπουμ με τίτλο "Κωνσταντινούπολη" το οποίο δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1860 από τους διάσημους αρμενικής καταγωγής φωτογράφους αδελφούς Αμπντουλλάχ.

Η φωτογραφία απέσπασε χιλιάδες likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι, εκ των οποίων ιστορικοί και ερευνητές, που εξέφρασαν αμφιβολίες για το εάν όντως πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή πληροφοριών: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση