GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η παχυσαρκία συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ

Οι ερευνητές μελέτησαν για 14 συνεχή έτη 1.400 άτομα με φυσιολογικό γνωστικό επίπεδο και παρατήρησαν ότι 142 εξ αυτών, οι οποίοι στην ηλ...


Οι ερευνητές μελέτησαν για 14 συνεχή έτη 1.400 άτομα με φυσιολογικό γνωστικό επίπεδο και παρατήρησαν ότι 142 εξ αυτών, οι οποίοι στην ηλικία των 50 ετών είχαν αυξήσει το Δείκτη Μάζας Σώματος τους εμφάνισαν πρόωρα τη νόσο.

Σε προηγούμενη μελέτη που έγινε από ερευνητές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ταιβάν είχε διαπιστωθεί ότι ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση Αλτσχάιμερ.

Στη συγκεκριμένη έρευνα οι ερευνητές μελέτησαν για 14 συνεχή έτη 1.400 άτομα με φυσιολογικό γνωστικό επίπεδο και παρατήρησαν ότι 142 εξ αυτών, οι οποίοι στην ηλικία των 50 ετών είχαν αυξήσει το Δείκτη Μάζας Σώματος τους εμφάνισαν πρόωρα τη νόσο.

Τώρα μια ακόμα μελέτη που διεξήχθη από Σουηδούς ερευνητές σε περίπου 1.500 Φινλανδούς ενήλικες επί 35 έτη έδειξε επίσης, ότι υπάρχει σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, τα παχύσαρκα άτομα είχαν διπλάσιο κίνδυνο από ό,τι τα άτομα με κανονικό βάρος, για να παρουσιάσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Επίσης, τα παχύσαρκα άτομα που είχαν και υψηλή χοληστερόλη και πίεση, είχαν 6πλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν τη νόσο σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν ανάλογα προβλήματα.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, οι λόγοι για τους οποίους παρατηρείται σύνδεση της παχυσαρκίας με την άνοια δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η υψηλή πίεση και η χοληστερόλη που συχνά συνυπάρχουν σε παχύσαρκα άτομα είναι πολύ πιθανό να συμβάλλουν στην εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Όπως λένε οι ειδικοί, πιθανόν τα αγγειακά προβλήματα που προκαλεί η παχυσαρκία να συμβάλλουν συνεργατικά υπέρ της νόσου.

Οι έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθούν οι αιτίες που προκαλούν τη νόσο συνεχίζονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι ωστόσο, επεσήμαναν ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και κατά πόσο η μείωση του σωματικού βάρους μπορεί να είναι αποτελεσματική πρόληψη κατά της νόσου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση