Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

  Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας: Στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ


  Τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και ανάπτυξης.

  Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν προφανές πως «η κα Μπακογιάννη προσπαθεί για μία ακόμη φορά να κρύψει το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ πίσω από αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας έρευνες, που βασίζονται στις εκτιμήσεις του ΣΕΒ και όχι στις πραγματικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».

  Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι «Οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν αγγίξει το 2,1 δισ. ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2017».

  Επιπλέον, «ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα δείχνει ότι τον Αύγουστο του 2017 αυξήθηκε στις 99,0 μονάδες από 98,2 μονάδες τον Ιούλιο του 2017 και 91,8 μονάδες το 2016 ενώ, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής (PMI) σημειώνει άνοδο 6% για το πρώτο επτάμηνο του 2017 από -1,9% το 2014»

  Όπως επισημαίνουν, «οι πολιτικές σκοπιμότητες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να σχετικοποιήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας: Στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr