Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

  Οργή στην Κύπρο για την πρόσκληση του Ακιντζί από τον Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή


  Την οργισμένη αντίδραση των κυπριακών κομμάτων προκάλεσε η ενέργεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του πρόεδρου της, Γιώργου Παπανδρέου να προσκαλέσουν τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί σε εκδήλωση της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.
  Δυσαρέσκεια για την ενέργεια του κ. Παπανδρέου εκφράζει η ΕΔΕΚ, το κυπριακό κόμμα που συμμετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, λειτούργησε αντιδεοντολογικά και αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
  Συγκεκριμένα, ενώ από τον Ιούνιο του 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης.
  Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και εχθρική προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό και προσθέτει ότι: «Όταν o Ερντογάν αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, «εκλιπούσα», o Ακκιντζί προσπαθεί να αυτοπαρουσιάζεται ως «πρόεδρος κράτους», h ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων εξαγγέλλει ότι θα «δασμολογεί» τα αγαθά που στέλλονται από τις ελεύθερες περιοχές στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, επιδιώκοντας να δώσει στο παράνομο μόρφωμα την εικόνα κρατικής οντότητας, ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις».
  Ανακοίνωση για το θέμα αυτό εξέδωσε και το ΕΛΑΜ.
  Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την προσωπική πρόσκληση να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ηγέτη της κατοχής, Μουσταφά Ακιντζί, δίνοντας του βήμα προβολής στο πλαίσιο μάλιστα των Ηνωμένων Εθνών και στις παράλληλες εκδηλώσεις που είναι σε εξέλιξή με την Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού».
  Το ΕΛΑΜ καλεί τον κ. Παπανδρέου να δηλώσει υπό ποια ιδιότητα κάλεσε τον κατοχικό ηγέτη να παρευρεθεί στις εν λόγω εργασίες.
  Πηγή ρεπορτάζ: ekirikas.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Οργή στην Κύπρο για την πρόσκληση του Ακιντζί από τον Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή Rating: 5 Reviewed By: Press- gr