GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αθήνα για παρουσίαση ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες η Βανέσα Ρεντγκρέιβ - ΦΩΤΟ

Το ντοκιμαντέρ της για την προσφυγική κρίση με τίτλο «Sea Sorrow» («Τα δεινά της θάλασσας»), θα παρουσιάσει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στις 22 ...


Το ντοκιμαντέρ της για την προσφυγική κρίση με τίτλο «Sea Sorrow» («Τα δεινά της θάλασσας»), θα παρουσιάσει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στις 22 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας».

Το ντοκιμαντέρ καλύπτει την ιστορία των προσφύγων στην Ευρώπη από τον 20ο αιώνα μέχρι σήμερα. Αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρεντγκρέιβ και είναι ένας πολύ προσωπικός στοχασμός πάνω στη σημερινή παγκόσμια προσφυγική κρίση μέσα από τα μάτια παιδιών και τη φωνή ακτιβιστών και καλλιτεχνών από τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το παρόν υφαίνεται δημιουργικά με το παρελθόν της δημιουργού, καθώς ως παιδί εκτοπίστηκε από το Λονδίνο στο ξεκίνημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως δήλωνε η Βανέσα Ρεντγκρέιβ σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον Μάρτιο του 2016, περίοδο κατά την οποία έκανε γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ, «η ταινία θα αποτελέσει ένα ρέκβιεμ κατά κάποιο τρόπο, που θα λέει την αλήθεια και θα αποτίει φόρο τιμής σε όσους υποφέρουν. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει να αφυπνιστούν οι σκέψεις των ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν».

Μετά την πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ στις Κάνες τον περασμένο Μάιο και τα θετικά σχόλια που απέσπασε από κοινό και κριτικούς, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επιστρέφει στην Ελλάδα συνοδευόμενη από τον Λόρδο 'Αλφρεντ Νταμπς, πρώην βουλευτή των Εργατικών στη Βρετανία.

Τη βραδιά θα προλογίσει η Μιμή Ντενίση και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Λόρδο 'Αλφρεντ Νταμπς και εκπροσώπους των δύο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Τα εισιτήρια για την προβολή που θα γίνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου κοστίζουν 6, 12 και 20 ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στις οργανώσεις Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Safe Passage.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε τη φωτογραφία:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση