GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα - Πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

Πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας πέρασε ο πύραυλος που εκτόξευσε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) η Βόρεια Κορέα. Την ανακοίνωση έκανε η ιαπων...


Πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας πέρασε ο πύραυλος που εκτόξευσε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) η Βόρεια Κορέα. Την ανακοίνωση έκανε η ιαπωνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του νοτιοκορεατικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Ο πύραυλος πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J-Alert σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και ανακοινώθηκε ότι ο πύραυλος είναι αγνώστου τύπου και εκτοξεύτηκε από την περιοχή Σουνάν της Πιονγκγιάνγκ.

Η εκτόξευση έγινε μετά την απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα βυθίσει την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε στάχτες, ρίχνοντάς την στο σκοτάδι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας ως αντίποινα για την πυρηνική δοκιμή της 3ης Σεπτεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα 2.000 χλμ ανατολικά της νήσου Χοκάιντο και τόνισε ότι η χώρα του θα αποφασίσει για την προσήκουσα αντίδραση σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Πηγή πληροφοριών: New York Times, Telegraph, The Guardian, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση