GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπήκε επίσημα το φθινόπωρο στην Ελλάδα - Πότε θα έχουμε φθινοπωρινή ισημερία

Στις 23:02 ώρα Ελλάδας, σήμερα Παρασκευή, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου ...


Στις 23:02 ώρα Ελλάδας, σήμερα Παρασκευή, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, στην Αθήνα η "ίση μέρα-ίση νύχτα" θα συμβεί μερικές ημέρες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, η "ισοπαλία" μέρας-νύχτας συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Στις άλλες περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω, είτε κάτω από τον ισημερινό, η "ίση μέρα-ίση νύχτα" συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά την "ισημερία".

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, ισχύει και για την Αθήνα, η οποία βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού. Έτσι, η αρχή του φθινοπώρου για την Αθήνα και για ολόκληρη τη Γη θα ξεκινήσει, όταν ο Ήλιος θα φτάσει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο στις 23:01:01 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου. Όμως η "ίση μέρα-ίση νύχτα" για την Αθήνα θα συμβεί στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν η ημέρα θα έχει διάρκεια 11:59:30, ενώ η νύχτα θα έχει διάρκεια 12:00:30.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση