Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

  Λεμέρ: Ελάφρυνση χρέους μόνο με μεταρρυθμίσεις


  H Γαλλία θα συνεχίσει να πιέζει για μια φιλόδοξη εφαρμογή της συμφωνίας του Εurogroup για το χρέος, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Mπρούνο Λεμέρ.

  Ο Γάλλος αξιωματούχος μιλώντας στη Ναυτεμπορική ,αναφέρεται στην «τεράστια πρόοδο στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες», χαρακτηρίζει «θετικό πρώτο βήμα» την έκδοση κρατικού ομολόγου τον Ιούλιο και εκφράζει την πεποίθηση ότι η χώρα «μπορεί τελικά να δει το τέλος του τούνελ» για την έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής.

  Ωστόσο, τονίζει ότι «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά - πολλοί άνεργοι και μια εύθραυστη ανάκαμψη - που σημαίνει ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν».

  Αναφερόμενος στην παράμετρο του ΔΝΤ στο ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής διάσωσης, δήλωσε ότι θα είναι μεν «χρήσιμο να σκεφτούμε ξανά για τον συγκεκριμένο ρόλο διάφορων θεσμικών εταίρων» αλλά «για το μέλλον», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα.

  Διαβάστε αναλυτικά στο enikonomia.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 9 Σεπ 2017, 11:55:00 π.μ.

  Την γλύτωσες φθηνά που δεν σε τσίμπισε η Διώξη της Ασφάλειας για Ασέλγειας και Κακοποίησηεις Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής!

  Item Reviewed: Λεμέρ: Ελάφρυνση χρέους μόνο με μεταρρυθμίσεις Rating: 5 Reviewed By: Press- gr