Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

  Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιό μου για τη φορολογία, αγορά εργασίας και επενδύσεις


  Το σχέδιο και τις προτεραιότητες της ΝΔ για τη φορολογία, την ανεργία των νέων και γενικότερα για "ένα καλύτερο αύριο" για την Ελλάδα παρουσίασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 82ης ΔΕΘ, από όπου απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλη την κοινωνία λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, πρέπει πίσω από τη στάχτη της κρίσης, να ανακαλύψουμε ξανά τη φλόγα της δημιουργίας, εμπιστευθείτε με».
  Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της ΝΔ, συνοψίζοντάς τις σε τρεις βασικούς άξονες:
  • Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από μια «έκρηξη» επενδύσεων
  • Τη μείωση των φορολογικών βαρών
  • Τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους
  «Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξειδικεύοντας στη συνέχεια τους πυλώνες αυτούς.
  Ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση είπε πως θα περιλαμβάνει τα εξής:
  • Μείωση φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια
  • Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%
  • Αύξηση του ορίου για το ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ
  • Δραστική απλοποίηση του φορολογικού νόμου και σταθερό φορολογικό πλαίσιο για μια πενταετία.
  Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και την ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων. Για ένα πρότυπο λειτουργίας που δεν θα υπονομεύεται από τη γραφειοκρατία και όπου κάθε Δημόσια Αρχή θα έχει συγκεκριμένες προθεσμίες για να ολοκληρώνει τις διαδικασίες αδειοδότησης. Μίλησε για άμεση προτεραιοποίηση στα δικαστήρια σε ότι αφορά υποθέσεις που αφορούν επενδύσεις και όπως είπε θα αξιοποιηθούν και ιδιώτες, όπως φοροτεχνικοί, για να προχωρήσουν επενδύσεις.
  Σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για τη διευκόλυνση εμβληματικών επενδύσεων, όπως στο Ελληνικό και στις Σκουριές, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά:
  «Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Θα προσφέρουμε φορολογικά κίνητρα, ασφάλεια Δικαίου και διευκόλυνση αδειοδοτήσεων», ενώ πρόσθεσε: «Άλλες Σκουριές δεν θα υπάρξουν. Όποια εταιρεία θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τη νομοθεσία, θα το κάνει απρόσκοπτα».
  Το νομοσχέδιο για αναδιοργάνωση της διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί. Το δεύτερο θα είναι το φορολογικό.
  Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων».
  Επίσης, μίλησε για γενναία κίνητρα για ανανέωση των παλαιών ακινήτων προκειμένου να αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο η περιουσία των ακινήτων, αλλά και για αναστολή του ΦΠΑ στην κατοικία για τρία χρόνια.
  Έκανε λόγο για την ανάγκη ενός νέου προτύπου όσον αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την αγορά εργασίας.
  «Θα εισάγουμε το Λευκό Μητρών Επιχειρήσεων δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις εκείνες που σέβονται τον εργαζόμενο και δεν προβαίνουν σε εργασιακές παραβάσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
  «Λέμε ναι στους επιχειρηματίες- πατριώτες και όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού».
  «Δεν θα επιδείξω καμία ανοχή στην παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι θα βάλει τέλος στους εργατοπατέρες και στη συνδικαλιστική χειραγώγηση των εργατικών συνδικάτων.
  Για την κήρυξη απεργίας, σημείωσε πως θα απαιτείται το 50 συν ένα των μελών του σωματείου.
  ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
  «Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους».
  Υποσχέθηκε παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας και νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.
  Μίλησε για αξιολόγηση δαπανών και προσωπικού. «Τασσόμαστε υπέρ παραχώρησης λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Γιατί να μην παραχωρήσουμε στον ιδιωτικό τομέα υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως η μισθοδοσία του δημοσίου»; αναρωτήθηκε.
  ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
  «Πρέπει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα πείσω τους εταίρους ότι αυτό είναι και προς όφελός τους καθώς κανείς δεν κερδίζει από μια Ελλάδα που καρκινοβατεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
  Ο ίδιος είπε πως θα προτείνει στους εταίρους νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων και επεσήμανες πως θα προτείνει μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 με έμφαση τις αλλαγές στο Δημόσιο και «όσο αυτές υλοποιούνται θα μειώνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%».
  Ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα «να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών και να εισάγουμε κατώτερο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.
  «Θα το πετύχω γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι» είπε χαρακτηριστικά.
  Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  3 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 16 Σεπ 2017, 11:19:00 μ.μ.

  Kyriakouli Εάν Εσύ Εκπροσωπής Τα Συμφέροντα ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΌΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ .... ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΣ!!!!

  Ο Κύριος... Χαμμένος σε σχέση μαζί Σου ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!!

  Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΝΑΖΙΖΟΦΑΣΙΣΜΌΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑ (για ευνόητους λόγους) ΤΗΝ Σβάστηκα!!!

  Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ!

  Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

  Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Yes Man!!!

  STO DIAOLO ME THN DEXIA - ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ !!!!!

  Kyriakouli and Alex Δεν ΘΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ el dorado!!!

  ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ !!!

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

  Ανώνυμος είπε... 17 Σεπ 2017, 12:25:00 μ.μ.

  «Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Θα προσφέρουμε φορολογικά κίνητρα, ασφάλεια Δικαίου και διευκόλυνση αδειοδοτήσεων»
  ----------------------------------
  Και Ελληνες μαλάκες που θα εργάζονται δωρεάν για εσάς..

  Το δημόσιο θα το δώσω σε όλους εσάς.. Θα τους απολύσω όλους εκτός από τα δικά μας παιδιά.

  ΘΑ σας μειώσω τον ΕΝΦΙΑ 30% σε ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ..

  Τελικά ο νεοφιλες όλο για τους εργαζομένους μιλούσε..

  ΚΟΥΛΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ..ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΆΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΌ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ ΤΗΣ ΝΟΥ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ-ΕΛΙΑΣ. ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΦΟΡΆ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ..
  Ανώνυμος είπε... 17 Σεπ 2017, 12:38:00 μ.μ.

  Γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα..

  Νίκος Μπογιόπουλος

  Η Ελλάδα, η μεγαλύτερη εφοπλιστική δύναμη στον κόσμο, η χώρα με τους «οικειοθελώς» φορολογούμενους εφοπλιστές, που η διασωστική της υποδομή σε ό,τι αφορά ναυτικά ατυχήματα εκείνο που κυρίως έχει να επιδείξει είναι η αυτοθυσία, ο αλτρουισμός και η γενναιότητα των παιδιών που συμμετέχουν ως πληρώματα και ως διασώστες σε τέτοιες επιχειρήσεις, παρακολουθεί μια ακόμα καταστροφή γαρνιρισμένη με την γελοιότητα των πολιτικών προϊσταμένων.

  Η καταστροφή στο Σαρωνικό έφερε ξανά στο προσκήνιο τα ήδη γνωστά: Πιστοποιητικά «αξιοπλοΐας» άνευ αξίας, σύστημα πρόληψης – αντιμετώπισης ναυτικών ατυχημάτων από ανεπαρκές έως ανύπαρκτο, πλήθος ερωτηματικών ανάμεσα στα οποία και εκείνα που εγείρονται για ενδεχόμενες «κομπίνες» και στη μέση ένα κράτος υπηρέτης των συμφερόντων του κεφαλαίου που οι ταγοί του – όταν γίνεται η… «στραβή» – πουλάνε επικοινωνιακή τρελίτσα.


  Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι σημαίνει να «μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο», είτε το κράτος τουςυπηρετεί τους καπιταλιστές στη στεριά, είτε στον αέρα, είτε στη θάλασσα:

  Πριν από δυο σχεδόν δεκαετίες, όταν το «Γιάκοβλεφ» πήρε μαζί του πάνω από 70 ανθρώπους εκδόθηκε πόρισμα. Ήταν φυσικά αθωωτικό για τους «από πάνω». Μόνο που το αεροδρόμιο δεν είχε ραντάρ προσέγγισης…

  Όταν ναυάγησε το «Δύστος» – και εκείνο είχε πιστοποιητικά… αξιοπλοΐας – έσπευσαν να αθωώσουν την ΑΓΕΤ για το σαπάκι της που τράβηξε στον τάφο 20 ανθρώπους. Πέντε μέρες αργότερα ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας υπέγραψε απόφαση που έδινε άδεια στα πλοία της εταιρείας να σαλπάρουν με μειωμένη σύνθεση του πληρώματος…

  Το «Αϊρον Αντώνης» πήρε στον πάτο 24 ανθρώπους, στον Ατλαντικό, το ’94. Του είχαν δώσει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τον «Ελληνικό Νηογνώμονα». Ο γαλλικός Νηογνώμονας το είχε βγάλει άχρηστο, αλλά εκείνοι το έκριναν αξιόπλοο! Μετά δήλωσαν αθώοι. Είναι ιδιωτικός, είπαν, ο «Νηογνώμονας» και συνεπώς τι φταίει το κράτος (τους) για τα πιστοποιητικά που δίνει! Η εταιρεία και ο υπεύθυνος του «Νηογνώμονα», 4 χρόνια μετά, αν και κρίθηκαν ένοχοι, πλήρωσαν 500.000 δραχμές και αφέθηκαν ελεύθεροι…

  Όταν έπεσαν η «Ρικομέξ» και τα άλλα κτίρια που καταπλάκωσαν 140 ψυχές, είπαν ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες. Δεκαοχτώ χρόνια μετά ποιος δεν θυμάται εκείνον τον απίθανο ισχυρισμό του αρμόδιου υπουργού για τους «χαμένους» φακέλους με τις πολεοδομικές παραβάσεις; Συμβαίνει καμιά φορά να «χάνονται» οι φάκελοι όταν αφορούν πολυεθνικές, μονοπώλια, εργολάβους, εφοπλιστές και γενικώς την «υγιή επιχειρηματικότητα»…

  Οι 14 νεκροί της «Πετρόλα» ζητούν δικαίωση από το 1992. Ο Λάτσης 40 χρόνια πριν έλεγε στους κατοίκους της Ελευσίνας ότι «το καζάνι της «Πετρόλα» θα φτάσει και θα εγκατασταθεί μέσα στην πλατεία σας»! Ο μακαρίτης και οι επίγονοί του χαίρουν της εκτίμησης όλων των κυβερνώντων ως μεγάλοι ευεργέτες, ενίοτε ως «μοναδικοί μειοδότες» και εσχάτως ως «επενδυτές» που η τρόικα θέτει στα προαπαιτούμενα των αξιολογήσεων τις μπίζνες τους σαν αυτή στο Ελληνικό…

  Όταν βυθίστηκε το «Σαμίνα», ο τότε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να εγείρεται κατηγορία κατά ενός υπουργού όταν κάποια υπηρεσία δεν κάνει καλά τη δουλειά της! Σωστά… Πού ακούστηκε να ζητάμε ευθύνες από εκείνους που διοικούν το κράτος! Πού ακούστηκε να έχει ευθύνη ένας υπουργός όταν το υπουργείο του και οι υπό την ευθύνη του υπηρεσίες δίνουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε φέρετρα 80 και πλέον ανθρώπων όπως το «Σαμίνα»; Εδώ δεν είχε ευθύνη ο Σημίτης όταν παράδωσε τον Οτσαλάν στους τουρκους…

  Item Reviewed: Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιό μου για τη φορολογία, αγορά εργασίας και επενδύσεις Rating: 5 Reviewed By: Press- gr