GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι δημιουργεί εργαστήρι κινηματογράφου

Το πάθος του θρυλικού σχεδιαστή μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι για τον κινηματογράφο τον οδηγεί από το 1980 σε συνεργασίες με τον κόσμο του σινεμ...


Το πάθος του θρυλικού σχεδιαστή μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι για τον κινηματογράφο τον οδηγεί από το 1980 σε συνεργασίες με τον κόσμο του σινεμά και στον σχεδιασμό των κοστουμιών για εμβληματικούς χαρακτήρες.

Ο Ιταλός μόδιστρος κάνει ένα βήμα παραπέρα και διοργανώνει εντατικά εργαστήρια κινηματογράφου δωρεάν στο Μουσείο του, Armani Silo, στο Μιλάνο.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια Armani/Laboratorio που θα αρχίσουν τον Ιανουάριο θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους.

Στα μαθήματα περιλαμβάνονται σκηνοθεσία, σεναριογραφία, σκηνογραφικός σχεδιασμός, φωτογραφία, μοντάζ, ενδυματολογία, επιμέλεια μακιγιάζ και μαλλιών.

«Αυτό το νέο πρότζεκτ εξελίσσει περαιτέρω την υποστήριξή μου στα ταλέντα της νέας γενιάς, η οποία ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια» δήλωσε ο Αρμάνι. «Μου αρέσει η ιδέα ενός εργαστηρίου που διδάσκει στους νέους σπουδαστές κινηματογράφου πρακτικές δεξιότητες, χάρη και στη βοήθεια φίλων που θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες σε κάθε τομέα. Η μετάδοση της γνώσης είναι απαραίτητη και είναι η αποστολή μου» τόνισε.

Το Armani / Laboratorio περιλαμβάνει οκτώ ενότητες κατάρτισης, ένα για κάθε επιστημονικό κλάδο και διδάσκοντες θα είναι κορυφαίοι επαγγελματίες .Το εργαστήριο υποστηρίζεται από φίλους του σχεδιαστή, οκτώ από τους οποίους θα έχουν καθοδηγητικό ρόλο ως εμπειρογνώμονες. Τα ονόματά τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι δέχθηκαν να υποστηρίξουν το πρότζεκτ ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Τζουζέπε Τορνατόρε, οι σκηνοθέτες Γκαμπριέλε Μουτσίνο και Μαρί Ζόλε Τονιάτζι, ο ηθοποιός Σέρτζιο Καστελίτο, η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κριστίνα Κομεντσίνι και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μικέλε Πλασίντο, σύμφωνα με το WWD.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο κινηματογράφου επιλέχθηκαν με διαγωνισμό.

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι έχει δημιουργήσει τα κοστούμια πολλών και διαφορετικού είδους ταινιών. Το 1980 έντυσε τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία «American Gigolo». Ήταν επίσης ο δημιουργός των κοστουμιών, μεταξύ άλλων των ταινιών «The Untouchables», (Οι Αδιάφθοροι), «Gattaca», «Ocean’s Thirteen», «The Social Network», «Mission Impossible: Ghost Protocol» (Επικίνδυνη αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα).

O Αρμάνι έχει προσκαλέσει αρκετές φορές νέους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις συλλογές τους στον χώρο του, Teatro στο Μιλάνο, όπως ο Κινέζος σχεδιαστής Xuzhi Chen τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οποίος ακολούθησε τους Vivetta, Andrea Pompilio, Au Jour Le Jour και Miaoran.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση