GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε έξαλλος με την Ιαπωνία

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί την υποτιθέμενη «απειλή» του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρ...


Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί την υποτιθέμενη «απειλή» του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας προκειμένου να δικαιολογήσει νομικά την εξωτερική επιθετικότητά της μέσω μιας αναθεώρησης του Συντάγματός της.

«Είναι η σταθερή φιλοδοξία Ιαπώνων αντιδραστικών να πραγματοποιήσουν το παλιό όνειρο της ‘Σφαίρας κοινής ευημερίας της Μεγάλης Ανατολικής Ασίας’ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού που έχει καταστεί τεταμένη», αναφέρεται στην εφημερίδα του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Η επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε πως οι ιαπωνικές αρχές έχουν παραχωρήσει στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας μεγαλύτερα δικαιώματα προκειμένου να εξαπολύουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μελλοντικές επιθετικές ενέργειες εναντίον ξένων χωρών.

«Αναβαθμίζοντας τις κινήσεις που θα μετατρέπουν τη χώρα σε φασιστική και μιλιταριστική όπως η θέσπιση νόμου για την προστασία ειδικών απορρήτων και νόμου για την τιμωρία οργανωμένων εγκλημάτων, η Ιαπωνία θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα προκειμένου να δικαιολογήσει νομικά την επιθετικότητά στο εξωτερικό», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα υπέδειξε επίσης πως οι κινήσεις της Ιαπωνίας να αναθεωρήσει το Σύνταγμά της έχουν δεχθεί ισχυρές επικρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και ως αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα έχει χάσει πρόσφατα πολλές τοπικές εκλογές.

«(Η ιαπωνική κυβέρνηση) βρίσκει τώρα διέξοδο καθιστώντας ακραία την επιθετικότητα προς τη Βόρεια Κορέα και ενσταλάζοντας τη μιλιταριστική ιδεολογία στην κοινωνία», προστίθεται στο κείμενο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σκοπεύουν να προχωρήσουν στην πρώτη μεταπολεμική αναθεώρηση του ειρηνόφιλου Συντάγματος, μια κίνηση που έχει αποδειχθεί πολιτικά, δημόσια και διεθνώς αποφασιστική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση