GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και η Σαρωνίδα έχει επιβαρυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα λέει το ΕΛΚΕΘΕ

Τη συστηματική δειγματοληψία για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της πετρελαιοκηλίδας από το Αγία Ζώνη 2, άρχισε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσί...


Τη συστηματική δειγματοληψία για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της πετρελαιοκηλίδας από το Αγία Ζώνη 2, άρχισε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, παίρνοντας σήμερα δείγματα από παραλίες που εκτείνονται από τη Βούλα μέχρι την Ανάβυσσο.

Μία πρώτη δειγματοληψία έδειξε ότι πιθανότατα υπάρχει ρύπανση και στη Σαρωνίδα, αλλά δεν μπορεί να εκτιμηθεί επαρκώς, αν δεν βγουν τα αποτελέσματα της λεπτομερούς ανάλυσης. «Είδαμε ότι κάποια δείγματα τα οποία πήραμε από τη Σαρωνίδα την Πέμπτη είναι επιβαρυμένα. Όχι όπως είναι στη Γλυφάδα, αλλά υπάρχει επιβάρυνση. Η συγκεκριμένη δειγματοληψία έγινε μετά από τηλεφώνημα που δεχθήκαμε από κάποιους πολίτες οι οποίοι μένουν κοντά στην περιοχή», δηλώνει ο διευθυντής Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ, Γιάννης Χατζηανέστης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με το εάν οι κάτοικοι μπορούν να κολυμπήσουν στην περιοχή, ο κ. Χατζηανέστης απάντησε: "Θα δούμε και εργαστηριακά τα νούμερα, αλλά αν δεν υπάρχει εμφανώς ρύπανση, δηλαδή μαύρες κηλίδες ή ιριδισμός στο νερό, τότε κατά την άποψη μου δεν υπάρχει πρόβλημα με την κολύμβηση. Πρέπει φυσικά να δούμε και τα ακριβή αποτελέσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση