Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

  Με οικονομικές κυρώσεις απειλεί η Μέρκελ την Ουγγαρία


  Για επιβολή οικονομικών κυρώσεων προειδοποιεί η Άγκελα Μέρκελ την Ουγγαρία αν δεν ακολουθήσει τη δικαστική απόφαση που την υποχρεώνει να δεχτεί τον αριθμό των προσφύγων που της αναλογεί.

  Η Γερμανία φαίνεται να σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται με τη συμφωνία μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση ένα σύστημα ποσοστώσεων.

  "Όποιος απορρίπτει αυτήν την αλληλεγγύη θα πρέπει να δεχτεί ότι αυτό δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων και των διαπραγματεύσεων για μια μελλοντική οικονομική υποστήριξη" είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Nordwest Zeitung.

  Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ευρώπη από το 2015, πολλοί από αυτούς για να γλιτώσουν από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή. Το Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε στις 6 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, που ζητούσαν να μην παραλάβουν πρόσφυγες στο έδαφός της.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Με οικονομικές κυρώσεις απειλεί η Μέρκελ την Ουγγαρία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr