GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιφυλάξεις από το ΚΙΔΗΣΟ για την εκλογική διαδικασία και την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά

Επιφυλακτικό εμφανίζεται το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά κι αναμένει τις θέσεις ...


Επιφυλακτικό εμφανίζεται το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά κι αναμένει τις θέσεις των 10 υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα, ώστε να πάρει θέση. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη και δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «στην παρούσα φάση προέχει η διαμόρφωση και δημόσια διατύπωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική, που θα θέτει το πλαίσιο του διακυβεύματος που αντιμετωπίζουν ο ελληνικός λαός και η χώρα, στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου». Κατά το ΚΙΔΗΣΟ είναι ένα σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων και τομών που θα εξαλείψουν τις αιτίες που οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

«Η πολιτική ενότητα του προοδευτικού χώρου, την οποία και μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ, για την όποια οργανωτική του εξέλιξη και μετεξέλιξη» τονίζεται στην απόφαση και επισημαίνεται για άλλη μια φορά η «ανάγκη απόλυτου σεβασμού της πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας των κομμάτων και των κινήσεων που συνεργάζονται στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έως ότου καταστεί εφικτή η πολιτική ενότητα του εγχειρήματος. Η αυτοτέλεια των κομμάτων και των κινήσεων, είναι υπόθεση των ίδιων των φορέων και των μελών τους. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποτελεί υπόθεση διαδικασιών στο πλαίσιο της ΔΗΣΥ».

Ακόμη το ΚΙΔΗΣΟ σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία τονίζει: «Είναι προφανές ότι, στην εκλογική διαδικασία που έχουμε μπροστά μας, καλούμαστε να αναδείξουμε τον επικεφαλής του ενιαίου πολιτικού πολυκομματικού φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η επιτροπή διαδικασιών και δεοντολογίας, που λειτουργεί με απόφαση του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποστολή της έχει να διασφαλίσει την εκλογική διαδικασία και να ολοκληρώσει το έργο της με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, υλοποιώντας τις αποφάσεις του συνεδρίου, όχι τις απόψεις του κάθε υποψήφιου - θεμιτές μεν, αλλά προσωπικές του. Η ευθύνη για την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανήκει στα συλλογικά της όργανα και στο κορυφαίο όργανο των επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν».

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πιστεύει ότι, αφετηρία της πολιτικής αφήγησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρέπει να είναι οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και εδράζονται στον παρασιτισμό και τον πελατειασμό. Οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να οδηγήσει και στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Πρόβλημα που δεν κατανοείται και δεν γίνεται αποδεκτό, δεν επιλύεται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση