GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δον Κιχώτης... φωτογραφίζεται

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Πρώτος σου αποκάλυψα πως ο χαρισματικός Γιάννης Στάνκογλου που σάρωσε και φέτ...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Πρώτος σου αποκάλυψα πως ο χαρισματικός Γιάννης Στάνκογλου που σάρωσε και φέτος με το Επτά επί Θήβας θα πρωταγωνιστήσει στον Δον Κιχώτη που ετοιμάζει η εξαίρετη Σοφία Σπυράτου, πρώτα στην εκπομπή μου Αυλαία και πάμε στον REALFM μου μίλησε ο ηθοποιός για το στοίχημά του αυτό στις 25 Αυγούστου και τώρα σου έχω και πρώτες πόζες από την άκρως φιλόδοξη δουλειά που θα δούμε στο Παλλάς από τις 21 Οκτωβρίου. Μα όλα εγώ;
Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο «Δον Κιχώτης» του Μιγκουέλ Θερβάντες, παρουσιάζεται από τις 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Παλλάς, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα για όλες τις εποχές. Η φαντασία, το όνειρο, η φυγή, αλλά και η ανθρωπιά, η αγνότητα, η ευγένεια, σε τούτη εδώ την εποχή της κρίσης και της έκπτωσης, έρχονται σε όλο τους το μεγαλείο για να μας δώσουν θύρες διαφυγής και μνήμες από αξίες που έχουν εντελώς πια λησμονηθεί.
Ειδικότερα για τα παιδιά, η παιδική ψυχή του Δον Κιχώτη μπορεί να σταθεί μια μοναδική ευκαιρία ενός μαγικού ταξιδιού στους τόπους της ποιητικής φαντασίας, αλλά και στον χώρο της κλασικής λογοτεχνίας που είναι η βάση για την ψυχική και την πνευματική καλλιέργεια. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ένα από τα πιο μεγάλα κείμενα του δυτικού κόσμου, που μέσα από την αλληγορία του μεταγγίζει στις νεανικές ψυχές ποιότητες πραγματικού πολιτισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο και την βαθιά σημασία του.
Ο «Δον Κιχώτης» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που έχουν αποθεωθεί από μικρούς και μεγάλους θεατές, όπως: «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων», «Τρωϊκός Πόλεμος», «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας». Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο διακεκριμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης. Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα θα απολαύσουμε τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Δημήτρη Πιατά, δύο από τους σημαντικότερους ηθοποιούς στο ελληνικό θέατρο, ενώ σε ρόλο έκπληξη θα δούμε τη γνωστή τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου. Μαζί τους 25 τραγουδιστές, ηθοποιοί και χορευτές σε μια υψηλού επιπέδου παραγωγή του Μιχάλη Αδάμ.
Το κείμενο είναι προσαρμοσμένο, έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό απ’ όλες τις ηλικίες. Λόγος, εικόνα, μουσική, υποκριτική και χορός δημιουργούν μια αφηγηματική τοιχογραφία, φαντασμαγορική και συναρπαστική, που θα αναπαραστήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ονειροπόλου ιππότη.
Η παράσταση, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή για το γενικό κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση