Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

  Συναγερμός στην Κίνα για τα επίπεδα ακτινοβολίας μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας


  Η Κίνα έθεσε σε λειτουργία ένα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να ελέγξει τα επίπεδα της ακτινοβολίας κατά μήκος των συνόρων της με τη Βόρεια Κορέα, έπειτα από τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

  Οι αρχές έθεσαν σε εφαρμογή από τις 03:46 ώρα Γκρίνουιτς (06:46 ώρα Ελλάδας), δηλαδή λίγο μετά την πυρηνική δοκιμή, ένα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν «έκτακτες μετρήσεις ελέγχου της ακτινοβολίας» στις συνοριακές περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό μικρομπλόγκ του.

  Το υπουργείο δεν διευκρίνισε αν έχει εντοπιστεί ακτινοβολία.

  Το επίπεδο συναγερμού είναι το δεύτερο σε μια κινεζική κλίμακα «σχεδίων έκτακτης ανάγκης» που περιλαμβάνει τέσσερις βαθμίδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Εξάλλου, το υπουργείο διευκρίνισε πως οι σταθμοί αυτόματου ελέγχου της ακτινοβολίας που βρίσκονται στις τρεις βορειοανατολικές επαρχίες (Χεϊλονγκγιάνγκ, Τζιλίν, Λιαονίνγκ) καθώς και εκείνος του Σαντόνγκ (ανατολικά) «βρίσκονται σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας».

  Νωρίτερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» τη νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμα της οποίας απειλεί τη χώρα του με τρόπο όλο και πιο «σοβαρό και επείγοντα».

  Η Βόρεια Κορέα, η οποία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, «αγνόησε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας» και πραγματοποίησε μία «απολύτως απαράδεκτη» πυρηνική δοκιμή, δήλωσε ο Άμπε στους δημοσιογράφους.

  «Το να ξέρουμε αν μπορούμε να κάνουμε να σταματήσουν οι επικίνδυνες δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη εξαρτάται από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας», συνέχισε.

  Ο Άμπε είχε εκτιμήσει προηγουμένως σε μία ανακοίνωση πως το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αντιπροσωπεύει μια όλο και πιο «σοβαρή και επείγουσα» απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας.

  «Η χώρα μας εκφράζει μια ισχυρή διαμαρτυρία εναντίον της Βόρειας Κορέας και την καταδικάζει με τους πιο ισχυρούς όρους», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 3 Σεπ 2017, 7:36:00 μ.μ.

  Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα!

  Εδώ έχουμε μια Χώρα την ΛΔΚ που παρόλα τα Εμπάργο πάλεψε έγινε μοντέρνα Χώρα Αυτοεξούσια με Επιστήμονες που φτιάξαν ότι πιο πολύπλοκο υπάρχει στην Φυσική! Και Έχουμε μια Ελλάδα που δεν έχει Τίποτα! Η ΛΔΚ δεν θέλει να βγάζει Γκαρσόνια και να κάνει Τεμενάδες! Αντιθέτως η "ΒΑΡΕΙΑ Βιομηχανία" της Ελλάδος Είναι ο ... Τουρισμός δηλ. Γκαρσονιλίκια και Τεμενάδες! Η Οικονομία της Χώρας μας Είναι η Οικονομία ΤΩΝ Αποικιοκρατών σε Αποικιοκρατούμενους Μαχαλάδες! Έχουμε Την Πιό Ιστορική Επιστημονική Φιλοσοφική Πατρίδα Την Ελλάδα και Από ΦΟΒΟ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ με Τους Ντόπιους Λακέδες Την κάναν "Κοινονικοπολιτικό ΚΑΙ Επιστημονικό Σκουπιδώτοπο"! Οι Ντόπιοι Λακέδες με Της Πλάτες ΤΩΝ Ξένων Κατέστρεψαν Όχι μόνο Το Σήμερα Αλλά και Το Μέλλον Της Χώρας ΤΩΝ Ελλήνων!

  Η "Βαλίτσα" πάει πολύ πίσω στον Χρόνο με "Φρεκάρισμα" Τον Εμφύλιο ΤΩΝ Αγγλοαμερικανών που ΜΑΣ Επέβαλαν Την Χούντα Το Κυπριακό ... Το ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Ελλήνων!

  Και μιλάτε Εσείς ρε Νούμερα της New Age για την ΛΔΚ;;;

  Ζηλεύεται;;; ΌΧΙ!!!
  Αντιθέτως ως φερέφωνα του ΠολιτικοΟικονομικού Ναζιζοφασισμού της New Age προσπαθείται να θολώσεται την Αλήθεια να Διαστρεβλώσεται την Πραγματικότητα να ΠΕΙΤΑΙ Ψέματα Στον Ελληνικό Λαό για Την Δύναμη Που Μπορεί να Έχει όπως Έχει η ΛΔΚ!

  Αλλά όπως Είπαμε Λακέδες!!!

  ΣΤΑ Φέρετρα Σας!!!

  Item Reviewed: Συναγερμός στην Κίνα για τα επίπεδα ακτινοβολίας μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr