GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: «Κάλπικη» η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ

«Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας», κάλεσε τους νέους και τα λαϊκά, εργατικά...


«Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας», κάλεσε τους νέους και τα λαϊκά, εργατικά στρώματα από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τον χώρο που πραγματοποιείται το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην πόλη.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ χαρακτήρισε «κάλπικη» την «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη ΝΔ, που «δεν ακουμπά», όπως είπε, κρίσιμα ζητήματα, όπως τις «οικονομικές κατευθύνσεις και τη στρατηγική της ΕΕ, το μνημόνιο, τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν την υπογραφή τους», τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Γι’ αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι λοιποί κολαούζοι “μούγκα στη στρούγκα”. Πρωταγωνιστούν στο σήριαλ της κάλπικης αντιπαράθεσης, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση. Μαλώνουν για τα μικρά κι ασήμαντα για να κρύψουν ότι ταυτίζονται σε μεγάλα, στα καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή της εργατικής τάξης τους λαού», ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη “δίκαιη ανάπτυξη” που δήθεν θα καταμερίζει τα ωφελήματα δίκαια και στους πιο αδύναμους και η ΝΔ με τη “βιώσιμη ανάπτυξη που δήθεν θα προστατεύει τους πιο αδύναμους” καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει και τα μονοπώλια και το λαό», είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Δίκαιη ανάπτυξη μέσα σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Και ο καπιταλισμός είναι άδικο κοινωνικό σύστημα, γιατί στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε αναφορά στο σύνθημα του Φεστιβάλ «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο... Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», τονίζοντας ότι τα λόγια του Μαγιακόφσκι σήμερα είναι «επίκαιρα και εύστοχα, όσο ποτέ».

Παρέπεμψε στην επικείμενη συμπλήρωση ενός αιώνα από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία του 1917 και «των 100 χρόνων του ηρωικού ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ το 2018», και αναφέρθηκε εκτεταμένα στις «κατακτήσεις» και στα επιτεύγματα, οικονομικά, θεσμικά και κοινωνικά της πρώην ΕΣΣΔ, «που όσο περνούν τα χρόνια - σε σύγκριση με τη μαυρίλα του σήμερα - θα φαίνονται θεόρατες», καλώντας τους νέους να αναζητήσουν, να μάθουν και να διδαχθούν για αυτά, υποστηρίζοντας πως ότι έχει διδαχθεί στον 20 αιώνα η νεολαία για αυτά είναι από τη σκοπιά των «πολεμίων» του «σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε» και σημείωσε:

«Η πείρα από την πρώτη σοσιαλιστική κοινωνία, είναι αξεπέραστη. Επιβεβαιώνει ότι στο επίκεντρο της νέας κοινωνίας μπαίνει η ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων». «Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε πρέπει να πάρουμε μέτρα από σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το σύστημα είναι αντιδραστικό ιστορικά, είναι ξεπερασμένο, “έφαγε τα ψωμιά του”. Κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός, για παράδειγμα, ότι οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ παίρνουν τα μέτρα τους για του δώσουν “το φιλί της ζωής”, επιτίθενται με όλη τους τη μανία στον σοσιαλισμό - κομμουνισμό», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Στο πρόσφατο αντικομμουνιστικό συνέδριο στο Ταλίν, επιχείρησαν για ακόμη μια φορά να πυροβολήσουν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον. Ματαιοπονούν. Οι λαοί θα πάρουν τα μέτρα τους. Το μέλλον θα ‘ρθει».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το ΚΚΕ και η νεολαία του βρέθηκαν και θα συνεχίσουν στην «πρώτη γραμμή, όπως πάντα, υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων» σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα «εάν η κατάσταση μπορεί να αλλάξει;», ο κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Εμείς απαντάμε: Ναι, ο κόσμος μπορεί ν' αλλάξει και θ' αλλάξει. Από αύριο, παίρνοντας ορμή από την επιτυχία του φεστιβάλ μπορούν περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι να βαδίσουν μαζί μας το δρόμο της επαναστατικής αλλαγής. Να παλέψουμε όλοι μαζί για την κοινωνία που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Επίσης, αναφέρθηκε εκτεταμένα στο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ευρύτερα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και στις ισχυρές αντιθέσεις μεταξύ «ιμπεριαλιστικών» δυνάμεων που εξυπηρετούν συμφέροντα μονοπωλίων και κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης, τη συμφωνία επέκτασης της βάσης τη Σούδας και συντήρησης της βάσης του Αράξου, ενώ αμφισβήτησε ότι το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην επίλυση των περιφερειακών ζητημάτων μεταξύ χωρών, επισημαίνοντας τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας, την αναζωπύρωση του «μεγαλοϊδεατισμού» και «απαράδεκτων διεκδικήσεων» από πλευράς Αλβανίας», την κινητικότητα στην επίλυση της ονομασίας με στόχο την ενσωμάτωση της FYROM στον «ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό», την κούρσα των εξοπλισμών, όπως επίσης και ότι οι «πολιτικο-στρατιωτικοί άξονες» μεταξύ χωρών στην περιοχή μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Να γιατί αυτός ο πολυθρύλητος "πυλώνας σταθερότητας" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των ανάλογων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι φτιαγμένοι από "άχυρο" ψευδαισθήσεων, πάνω στην "κινούμενη άμμο" της αβεβαιότητας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των οικονομικών κρίσεων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Τέλος, χαρακτήρισε «κάλπικη» την «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη Ν.Δ., που «δεν ακουμπά», όπως είπε, κρίσιμα ζητήματα, όπως τις «οικονομικές κατευθύνσεις και τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μνημόνιο, τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν την υπογραφή τους», τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση