GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Περού απέλασε τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας

Η διπλωματία του Περού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η χώρα απελαύνει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «ε...


Η διπλωματία του Περού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η χώρα απελαύνει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «επανειλημμένες και κατάφωρες» παραβιάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από μέρους του ασιατικού κράτους και για την άρνηση της Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Στον πρεσβευτή Κιμ Χακ-Τσολ δόθηκε προθεσμία πέντε ημερών για να εγκαταλείψει την επικράτεια του Περού, διευκρίνισε το περουβιανό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια παρόμοια απόφαση που γνωστοποίησε το ΥΠΕΞ του Μεξικού την περασμένη εβδομάδα και τη δημόσια προτροπή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να απομονώσουν τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση