GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνες καταστροφής από τη θεομηνία στη Σαμοθράκη - ΒΙΝΤΕΟ

Εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια, δρόμους, το σύστημα ύδρευσης και τις τηλεπικοινωνίες, υπέστη το νησί της Σαμοθράκης, μετά τη σφοδρή ...


Εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια, δρόμους, το σύστημα ύδρευσης και τις τηλεπικοινωνίες, υπέστη το νησί της Σαμοθράκης, μετά τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε το νησί το βράδυ της Δευτέρας.
Μετά από αίτημα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τη νύχτα της Δευτέρας, ο μετρητής του μετεωρολογικού σταθμού άγγιζε τα 313 χιλιοστά βροχής, πριν σταματήσει να λειτουργεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Αθανάσιο Βίτσα, που εκτιμά ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης έπεσαν ακόμα 150 χιλιοστά βροχής, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ανάμεσα στα κτίρια που επλήγησαν από τη νεροποντή είναι το Δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας, του οποίου το ισόγειο γέμισε με λάσπη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σοβαρότατες είναι και οι ζημιές στο οδικό δίκτυο, με τον κεντρικό άξονα να είναι κατεστραμμένος.
Απομονωμένα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και τα χωριά Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας και Ξηροπόταμος, ενώ κατεστραμμένη είναι και μία γέφυρα μετά τα Αλώνια.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο σύστημα υδροδότησης του νησιού, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν διακοπές ρεύματος. Όμως όλη τη νύχτα οι τηλεπικοινωνίες γίνονταν «μετ’ εμποδίων», αλλά με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν σταδιακά να αποκαθίστανται.
Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε αντλήσεις υδάτων σε πλημμυρισμένους χώρους, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.

Λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στο οδικό δίκτυο, οι συγκοινωνίες σε κάποια σημεία έχουν διακοπεί ενώ σε άλλα γίνονται με μεγάλη δυσκολία και ευθύνη των οδηγών. Τα σχολεία, χθες Τρίτη, παρέμειναν κλειστά.
Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί το δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας του νησιού, πολλά καταστήματα και κατοικίες λόγω των φερτών υλικών.
Στη Σαμοθράκη έφτασαν και υδροφόρες με πόσιμο νερό, καθώς σε ορισμένα χωριά υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης, καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και 200 στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση