GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα επίθεση της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια προσέγγιση σταμάτα-ξεκίνα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, την οποία η Άγκυρα δεν μπορεί να δ...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια προσέγγιση σταμάτα-ξεκίνα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, την οποία η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχθεί, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

"Η προσέγγιση αυτή του "πάγωσα τις διαπραγματεύσεις, τώρα τις ξεκινώ ξανά" δεν είναι αποδεκτή από εμάς", δήλωσε ο Τσελίκ έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι έχει έρθει η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει αν επιθυμεί την ένταξη της χώρας στο μπλοκ, μια μέρα μετά την δέσμευση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να ασκήσει πιέσεις στους ευρωπαίους εταίρους της να εξετάσουν τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

«Η ΕΕ χρειάζεται να κάνει κάτι τώρα. Είτε να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να ανοίξει το δρόμο για πλήρη ένταξη…είτε να βγει και να πει ότι δεν θέλει να συνεχίσει με την Τουρκία», τόνισε ο Ερντογάν στην σύσκεψη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην Άγκυρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση