GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υεμένη: Πέντε μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή

Πέντε μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομές που εξαπέλυσαν τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες σε δύο χωριά της επαρχί...


Πέντε μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομές που εξαπέλυσαν τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες σε δύο χωριά της επαρχίας Μπάιντα της Υεμένης, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο και κατοίκους της περιοχής.

«Τα πλήγματα είχαν στόχο δύο χωριά όπου είναι γνωστό πως είναι η ενεργή η αλ Κάιντα», είπε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι συνολικά πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές στην κεντρική Υεμένη.

Κάτοικοι είπαν ότι τα δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν όταν ένα αεροσκάφος έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Τρεις άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν στις επιδρομές, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) επωφελήθηκε από το χάος εξαιτίας της εμφύλιας σύρραξης η τελευταία φάση της οποίας μαίνεται επί δύο χρόνια και πλέον για να ενισχύσει τα ερείσματά της στο νότιο τμήμα της Υεμένης.

Οι ΗΠΑ επιτίθενται συχνά εναντίον της ΑΚΑΧ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, επανδρωμένα και μη, ενώ πιο πρόσφατα στις επιχειρήσεις πήραν μέρος και ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ο στόχος των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Υεμένη είναι να εμποδιστεί η αλ Κάιντα να σχεδιάσει ή να συντονίσει τρομοκρατικές ενέργειες στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση