GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονικείς σπεύσατε στα «Τελευταία φεγγάρια»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Δέκα χρόνια μετά την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική του επιτυχία με τον «Μαρξ στο Σόχο» το...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Δέκα χρόνια μετά την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική του επιτυχία με τον «Μαρξ στο Σόχο» του Χάουαρντ Ζιν, ο σημαντικότατος Κύριος Άγγελος Αντωνόπουλος επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»στην Θεσσαλονίκη με εξαιρετικά «Τελευταία φεγγάρια»του Φούριο Μπορντόν, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Μπορντόν, ανεβαίνει για τρίτη χρονιά ξεκινώντας το ταξίδι του από την όμορφη Θεσσαλονίκη για τέσσερις παραστάσεις,για να καταλήξει στην Αθήνα, στο Θέατρο Άλμα από τις 23 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και που αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας. Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας μας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.

ΤΗΝ σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο σπουδαίος Άγγελος Αντωνόπουλος ο οποίος πετυχαίνει ρεσιτάλ ερμηνείας παίζοντας τον βασικό ήρωα έχοντας πλάι του τους καίριους Βάνα Πεφάνη και Στέλιο Ψαρουδάκη. Τα σκηνικά-κοστούμια έκανε ο Μιχάλης Σαμπλαούρας, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα. Φωτογραφίες : Νικόλας Κομίνης (studio Kominis)Παραστάσεις : Πέμπτη 12.10 ώρα 21.00, Παρασκευή 13.10 ώρα 21.00, Σάββατο 14.10 ώρα 21.00 και Κυριακή 15.10 ώρα 20.00.Διάρκεια: 80’ Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ¨Μελίνα Μερκούρη¨ , Μεταμορφώσεως 7-9 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τηλέφωνο 2310458591.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση