GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκουτέρες: Ετοιμότητα του ΟΗΕ να βοηθήσει στο Κυπριακό

Στην έκθεσή του για το Κυπριακό, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κρατάει ίσες αποστάσεις και δεν επιρρίπτει ευθύνες για...


Στην έκθεσή του για το Κυπριακό, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κρατάει ίσες αποστάσεις και δεν επιρρίπτει ευθύνες για το αδιέξοδο στη διάσκεψη του Κρανς Μοντανά τον περασμένο Ιούλιο. Παράλληλα επαναλαμβάνει την ετοιμότητα του ιδίου και του διεθνούς οργανισμού να βοηθήσουν τις πλευρές, εάν αποφασίσουν από κοινού να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις για να ολοκληρωθεί, όπως σημειώνει, η «στρατηγική συμφωνία, που διαμορφώθηκε στο Κρανς Μοντανά».

Στην έκθεση, αντίγραφο της οποίας δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών, ο γ.γ. του ΟΗΕ, σύμφωνα με το ΡΙΚ ,υποστηρίζει ότι στο Κρανς Μοντανά χάθηκε μια «ιστορική ευκαιρία».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες διατυπώνει την άποψη ότι «το Κυπριακό είχε φτάσει πολύ κοντά στη λύση και ότι αυτό δεν επιτεύχθηκε λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης από τα μέρη».

Ο γ.γ. του ΟΗΕ καταγράφει αναλυτικά όλη την πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, σημειώνοντας «την πρόοδο που επιτεύχθηκε και τις διαφορές που εξακολουθούσαν να υπάρχουν σε κάθε κεφάλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση