GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καμπανάκι" από την αύξηση των εισαγωγών

Ανησυχητικά αυξητικές τάσεις καταγράφει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου με αρνητικές επιπτώσεις στο εξωτερικό χρέος και στο ΑΕΠ. Η ε...


Ανησυχητικά αυξητικές τάσεις καταγράφει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου με αρνητικές επιπτώσεις στο εξωτερικό χρέος και στο ΑΕΠ.

Η ενίσχυση της ζήτησης σε καταναλωτικά και κεφαλαιουχικά αγαθά έδωσε μεν ώθηση στην οικονομία, όπως αποτυπώθηκε και στα πρόσφατα στοιχεία για το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου του έτους.

Επιβεβαιώνει, ωστόσο, δυστυχώς τους προβληματισμούς για το βάθος και το εύρος της ανάπτυξης αυτής, καθώς τα στοιχεία για τις εμπορευματικές συναλλαγές της χώρας δείχνουν ότι οι εισαγωγές δεν έχουν υποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό από την εγχώρια παραγωγή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούλιο του 2017 ανήλθε σε 1,51 δισ. ευρώ έναντι 1,43 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 5,9%.

Η αντίστοιχη αύξηση χωρίς τα πετρελαιοειδή είναι 9,7%, ενώ μη συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών και των πλοίων τον Ιούλιο καταγράφεται διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου κατά 14,6%.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση