GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε ΝΔ: Προσπαθείτε να ανακαλύψετε σκάνδαλα εκεί όπου δεν υπάρχουν - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε, έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. Δεν πρ...


«Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε, έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την εντύπωση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το κείμενο της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και μίλησε για «ομολογία», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία, προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο άρρηκτος αυτός δεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε:

«Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε κανέναν επιχειρηματία, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή της.

«Προσπαθείτε να ανακαλύψετε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν και ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε «συζητάμε στη Βουλή γι’ αυτή την υπόθεση καθώς δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε. Είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε».

Ο πρωθυπουργός «παρότρυνε» δε, την Αξιωματική Αντιπολίτευση να «συνεχίσει να μην κρύβει την ιδεολογία σας γιατί με αυτόν τον τρόπο φαίνονται και τα συμφέρονται που εκπροσωπείτε. Το μείγμα της πολιτικής, όπως είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του 'Αδωνη Γεωργιάδη, έκανε χθες την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία, σε πείσμα της ΝΔ και του Τύπου που την στηρίζει».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση