GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό το μήνυμα έστειλε η Μέρκελ στην Τουρκία

Η απόφαση για την αναστολή ή την οριστική διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ...


Η απόφαση για την αναστολή ή την οριστική διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Άγκυρα απομακρύνεται συνεχώς από το κράτος δικαίου, γι' αυτό και πρέπει να δείξουμε πυγμή.

«Έχουμε αλλάξει την πολιτική μας για την Τουρκία», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια ζωντανού τηλεοπτικού διαλόγου με πολίτες που βρίσκονταν στο στούντιο του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Η Καγκελάριος, απαντώντας σε Γερμανό πολίτη τουρκικής καταγωγής, τόνισε ότι η κυβέρνησή της λέει τα προβλήματα με το όνομά τους και σε αυτό το πλαίσιο διακρίνει «μια γρήγορη απομάκρυνση από το κράτος δικαίου». Διευκρίνισε πάντως ότι θα πρέπει κανείς να διαχωρίσει την πολιτική από τους ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, η Καγκελάριος εξήγησε ότι η ΕΕ θα αποφασίσει για την συνέχεια και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν για αυτό διαμαρτυρίες από μέλη της τουρκικής κοινότητας της Γερμανίας. «Πρέπει ωστόσο να δείξουμε πυγμή και να καταστήσουμε σαφές ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις», τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση πολίτη «πώς γίνεται τόσοι Γερμανοί τουρκικής καταγωγής να ψήφισαν υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα», η κα. Μέρκελ σημείωσε ότι προφανώς πολλοί δεν θεωρούν ότι έχουν ενσωματωθεί πλήρως και πρόσθεσε ότι η ίδια δεν έχει το δικαίωμα να κατακρίνει εκείνους που θεωρούν ότι η πορεία της Τουρκίας είναι καλή. «Πρέπει όμως να τους πούμε ότι βρίσκονται στην Γερμανία στο σπίτι τους», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή ιρανικής καταγωγής δεύτερης γενιάς, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν πλήρως ενσωματωμένος στην γερμανική κοινωνία μέχρις ότου ξέσπασε η προσφυγική κρίση και εμφανίστηκε η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), οπότε άρχισε να δέχεται ρατσιστικές και ξενοφοβικές επιθέσεις, η Μέρκελ απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλους να απέχουν από τον ρατσισμό, τα στερεότυπα και τους αποκλεισμούς και να μην αναφέρονται γενικά «στους Έλληνες», «στους Ιταλούς» κ.λπ., αλλά να αξιολογούν κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση