GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από τον Δήμαρχο Γλυφάδας – Το μαζούτ "ταξιδεύει" στη θάλασσα

Για ακόμη μια ημέρα τα συνέργεια αντιρρύπανσης συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να καθαρίσουν τον Σαρωνικό από τις μεγάλες ποσότητες ...


Για ακόμη μια ημέρα τα συνέργεια αντιρρύπανσης συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να καθαρίσουν τον Σαρωνικό από τις μεγάλες ποσότητες μαζούτ που «μαύρισαν» τις παραλίες της νοτιοανατολικής Αττικής και της Σαλαμίνας.

Παρά τις προσπάθειες τους όμως το μαζούτ συνεχίζει να υπάρχει στη θάλασσα όπως φάνηκε από το υποβρύχιο βίντεο που ανέβασε στο facebook ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και αποτυπώνει την εικόνα που έχει σήμερα ο βυθός της παραλίας της Γλυφάδας, 100 μέτρα από την πρώτη μαρίνα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί, από δύτη που βάλαμε όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα. Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό. Είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, για να μην κάτσουν στο βυθό τα υπολείμματα του πετρελαίου και η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση